Το θαυμαστό σώμα μας: Από την κορυφή ως τα νύχια, Τα ναι και τα όχι, Πώς γίνονται τα μωρά;

Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που συμβαίνουν στο σώμα τους: με τα ποδαράκια τους περπατούν, με τα χεράκια τους πιάνουν και αγκαλιάζουν. Αργότερα, εξερευνούν τα συναισθήματά τους και ψάχνουν απαντήσεις για τον κόσμο.

Τα βιβλία της σειράς ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ κάνουν όλη αυτή την εξερεύνηση πιο εύκολη. Ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά, έχουν πλούσια εικονογράφηση και περιλαμβάνουν παραδείγματα από την καθημερινότητα αλλά και ευκολονόητες εξηγήσεις για όλα τα θαυμαστά που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να το προστατεύουν από νωρίς και για όλη τους τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, με το βιβλίο “Από την κορυφή ως τα νύχια” τα παιδιά γνωρίζουν τα μέρη του σώματος με τις σωστές ονομασίες και πώς πρέπει να τα φροντίζουν. Στο βιβλίο “Πώς γίνονται τα μωρά;” τα παιδιά μαθαίνουν πώς μπαίνει στην κοιλιά της μαμάς το μωρό πώς μεγαλώνει, πώς θα βγει και δίνονται απαντήσεις σε όλες τις απορίες τους! Τέλος, στο βιβλίο “Τα ναι και τα όχι” τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της συναίνεσης αλλά και της άρνησης για κάτι που δεν συμφωνούν, τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα μυστικά, καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του σώματος τους.

Πρόκειται για μία σειρά αλληλένδετων βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4+, αλλά εύκολα μπορούν να γίνουν κατανοητά και από μικρότερα παιδιά. Το ζήτημα της σεξουαλικής αγωγής είναι μείζον και η ανάγκη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από την προσχολική ηλικία κρίνεται απαραίτητη.

Αφήστε μια απάντηση