Οθόνες και Παιδιά

Οι οθόνες είναι πλέον μία καθημερινότητα στη ζωή μας. Όσο κι αν προσπαθούμε να τις κρατήσουμε μακριά από τα παιδιά είναι αναπόφευκτο. Τα ερευνητικά δεδομένα είναι ανησυχητικά ως προς την χρήση των οθονών από τα παιδιά. Το ζητούμενο είναι η εκπαίδευση στην χρήση οθονών με όρια. Τα παρακάτω βιβλία θα βοηθήσουν αρκετά στην συζήτηση με τα παιδιά για την ορθή τους χρήση.

Πού πήγαν οι οθόνες; : Μία όμορφη ιστορία για να μιλήσουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας (αλλά να θυμηθούμε και εμείς οι ίδιοι..) για αυτά που έχουν πραγματική σημασία (το παιχνίδι, η συζήτηση, η βόλτα, κ.ά.).

Οι οθόνες δεν είναι για όλη την ώρα: Στη σειρά των βιβλίων διαπαιδαγώγησης έρχεται να προστεθεί το μείζον θέμα της χρήσης των οθονών. Τόσο αυτό όσο και τα προηγούμενα βιβλία της σειράς με απλό, κατανοητό τρόπο βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν το θέμα που πραγματεύονται. Στα θετικά τους είναι επίσης οι ιδέες δραστηριοτήτων και παιδαγωγικής αξιοποίησης που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου.

Ο Μπεν και η ταμπλετοπαγίδα: Ιδανική πρόταση για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που έχουν αρχίσει να χάνουν το μέτρο χρήσης οθονών, παρασυρόμενοι από ηλεκτρονικά παιχνίδια, βίντεο, τραγούδια ή οτιδήποτε άλλο.

Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα: Ιδανική πρόταση για να κατανοήσουν τα παιδιά πως πίσω από μία οθόνη δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε ποιος πραγματικά βρίσκεται, εάν δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά.

@vivliagiapaidia

Προτάσεις βιβλίων για την χρήση του διαδικτύου, του κινητού και γενικότερα των οθονών από τα παιδιά!@metaixmiobooks @psichogiosbooks @Εκδόσεις Μίνωας

♬ Cooking Time – Lux-Inspira

Comments are closed.