Μιλώντας στα παιδιά για τις εκλογές!

Οι εκλογές πλησιάζουν και τα παιδιά σίγουρα έχουν αντιληφθεί κάποιες διαφορές στην καθημερινότητα και στις συζητήσεις των μεγάλων!

Πώς μπορούμε να τους μιλήσουμε για την ψήφο, τις εκλογές, τους πολιτικούς;

Δώσε λύση στο μελίσσι:

Κρίση μέσα στο Μελίσσι, ποιος το πρόβλημα θα λύσει;


Μεγάλη συμφορά έπεσε στην Κυψέλη και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως βασίλισσα; Γιατί όχι βασιλιάς; Ή ακόμα καλύτερα να υπάρχει πρόεδρος ή μπορεί να μην είναι κανείς αρχηγός!
«Ας κάνουμε εκλογές!» αποφάσισαν τότε οι μέλισσες και ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα. Οι τσακωμοί έδιναν κι έπαιρναν στο Μελίσσι,με αποτέλεσμα όλοι να παραμελούν τις δουλειές τους.
Θα βρει ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η Κυψέλη; (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Το βιβλίο ανήκει στην σειρά “Μελισσάκια στα θρανία” από τις εκδόσεις Διόπτρα και απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Για το βιβλίο υπάρχει πλούσιο υλικό δραστηριοτήτων, θεμάτων προς συζήτηση, ακόμα και θεατρικής διασκευής του βιβλίου!! Είναι ιδανικό για συζήτηση εννοιών όπως δημοκρατία, ικανός ηγέτης, εκλογές, ψήφος!

Βρείτε το εδώ

Ο βασιλιάς λύκος:

Πώς θα διαλέξουν οι λύκοι τον βασιλιά τους; Θα κάτσει στον θρόνο ο πιο δυνατός; Ο πιο διάσημος; Ο πιο χοντρός, ο πιο ψηλός; Ο πιο παλιός ή ο πιο κακός; Ή μήπως πρέπει να σκεφτούν κάτι… καινούριο εντελώς, για ν’ αρέσει σε όλους αυτός ο αρχηγός;

Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα (από το οπισθόφυλλο).

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει το σημαντικό ζήτημα για το ποιός πρέπει να έχει εξουσία. Πρέπει να την έχουν οι πιο καλοί ή οι πιο κακοί άραγε; Ο τρόπος παρουσίασης της διαδικασίας θυμίζει ομιλίες πολιτικών, ακόμα και ντιμπέιτ και είναι ιδανικό για την συζήτηση αυτών των εννοιών με τα παιδιά!

Βρείτε το εδώ

Οι εκλογές των ζώων:

Όλα τα ζώα του δάσους συζητούσαν μόνο ένα πράγμα τελευταία: ότι το Λιοντάρι είχε εκτρέψει όλο το νερό από το ποτάμι για να φτιάξει μια πισίνα μπροστά από τη φωλιά του. Σε έξαλλη κατάσταση, άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως το Λιοντάρι δεν έπρεπε να είναι πια ο βασιλιάς του δάσους… Ένα βιβλίο γραμμένο από παιδιά για τα παιδιά, που μιλά με διασκεδαστικό τρόπο για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και το κοινό καλό.

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.