Τα μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από το παιδικό βιβλίο

Η Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από τον θρησκευτικό της χαρακτήρα μας μεταδίδει κάποια σπουδαία μηνύματα: την αγάπη, την συγχώρεση, την πίστη, την ελπίδα.

Συγκεντρώσαμε κάποια βιβλία των οποίων τα μηνύματα μας δίνουν ωραίες αφορμές για συζήτηση κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για την Αγάπη

Και η αγάπη σε ποιο σπίτι μένει;: Όταν οι γονείς χωρίζουν, η αγάπη σε ποιο σπίτι μένει; Στο σπίτι του μπαμπά ή στο σπίτι της μαμάς; Ο Ιορδάνης νιώθει στενοχωρημένος από την ημέρα που του είπαν οι γονείς του πως θα πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο, η ενσυναίσθηση που δείχνουν αλλά και η μαγική δύναμη που του δίνει η αδελφή του Νεφέλη φέρνουν ηρεμία στην ψυχή του… και λάμψη στα μάτια του!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και απευθύνεται σε ηλικίες 6+

Βρείτε το εδώ

Για την Συγχώρεση

Ο καλλιτέχνης του βυθού: Ένα σημαντικό γεγονός αναγκάζει τον Δάκη να εγκαταλείψει τα εξωτικά χταποδονήσα και την παρέα του. Ξεκινώντας λοιπόν μια νέα περιπέτεια, γνωρίζει καινούριους φίλους και νέα μέρη. Ανακαλύπτει το ταλέντο του και μαθαίνει την δύναμη της συγχώρησης και της αγάπης. Μα πάνω απ’όλα μαθαίνει ότι κάθε πλάσμα στον κόσμο μπορεί και πρέπει να ανακαλύπτει και να ακολουθεί την δική του διαδρομή στον κόσμο, χωρίς να νοιάζεται για την αρνητική κριτική των άλλων.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα και απευθύνεται σε ηλικίες 3+

Βρείτε το εδώ

Για όσους χάνουν τον δρόμο τους

Η Κόκκινη και η Πόλη: Mια ιστορία που προσεγγίζει με σύγχρονο τρόπο την κλασική ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας.

Η Κόκκινη ξεκινάει με τον πιστό της σκύλο, τον Γούντι, για να επισκεφτούν τη Γιαγιά. Ωστόσο, στη διαδρομή χάθηκε μέσα στους δρόμους, ζαλίστηκε κι ένοιωσε την μεγάλη πόλη να την καταπίνει. Όπως όλα τα παιδιά, έτσι κι η Κόκκινη, θα χρειαστεί να βρει το δικό της μονοπάτι, ανάμεσα στους πολλούς δρόμους και τις πολλές επιλογές που ανοίγονται μπροστά της, για να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και απευθύνεται σε ηλικίες 3+

Βρείτε το εδώ

Για την Ελπίδα

Η Ανάσταση του Χριστού: Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού δοσμένα σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού. Μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.

Κυκλοφορεί αό τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε ηλικίες 3+

Βρείτε το εδώ

Δείτε επίσης: Βιβλία για το Πάσχα

Comments are closed.