Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα

Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι πλέον αναρίθμητες. Συγκρούσεις σχετικά με το διάβασμα και τις σχολικές επιδόσεις, τη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών, τα υλικά αγαθά, την επιρροή από τις παρέες και τα πολλαπλά πρότυπα, την εμφάνιση και γενικότερα τα θέματα υγείας και ασφάλειας έχουν καταστήσει τον ρόλο του γονέα πιο απαιτητικό από ποτέ.
Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν τον γονιό τους σύμμαχο, ώστε αφενός να καταφεύγουν σε αυτόν στις δύσκολες στιγμές τους και αφετέρου ο γονιός να μπορεί να τα επηρεάζει ουσιαστικά. Η επιβολή εξουσίας και η τιμωρία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικοί μοχλοί διαπαιδαγώγησης. Η ζεστή και αρμονική σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού, η οποία χτίζεται επάνω στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση, και όχι στον φόβο, τις φωνές και τις τιμωρίες, αποτελεί πλέον μονόδρομο.
Η φιλοσοφία και η μέθοδος που προτείνει ο Thomas Gordon προάγουν την ειλικρινή επικοινωνία και την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων.

Με μία μεγάλη αλήθεια ξεκινάει το βιβλίο…

Με το βιβλίο αυτό, θα μάθετε βήμα βήμα δεξιότητες ώστε:
– να διαχειρίζεστε τις προκλήσεις της καθημερινότητας χωρίς εντάσεις
– να δράτε προληπτικά και όχι διορθωτικά
– να διευκολύνετε τα παιδιά σας να λύνουν τα προβλήματά τους
– να διεκδικείτε τις ανάγκες σας όταν αυτές παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά των παιδιών
– να χτίσετε μία ζεστή και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά σας
– να επιλύετε τις συγκρούσεις σας με τρόπο που ενδυναμώνει τη σχέση σας
– να εμπνέετε τα παιδιά σας να υιοθετούν τις αξίες σας.


Η μέθοδος Gordon θα σας βοηθήσει να αναθρέψετε παιδιά υπεύθυνα, συνεργάσιμα και αυτόνομα· παιδιά χαρούμενα, με κοινωνικό ενδιαφέρον και σεβασμό, ικανά να συνάπτουν αρμονικές σχέσεις και έτοιμα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.