Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας (10/10), ας μάθουμε στα παιδιά μας πως δεν υπάρχουν καλά ή κακά συναισθήματα, είναι λογικό να νιώθουμε θυμό, ζήλια, λύπη, αρεκί να το εκφράζουμε.

Προτεινόμενα βιβλία:

Το τερατάκι του Μίλο: Ο Μίλο και ο Τζέι ήταν πάντα οι καλύτεροι φίλοι…
μέχρι που μια μέρα εμφανίστηκε ένα πρασινομάτικο τερατάκι… Αυτό το τρυφερό και εμψυχωτικό βιβλίο είναι η τέλεια αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για το συναίσθημα της ζήλιας και να τα ενθαρρύνουμε να δημιουργούν δυνατές φιλίες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μερικές φορές γίνομαι έξαλλη!: Ένα ιδανικό βιβλίο να μιλήσουμε στα παιδιά για το έντονο συναίσθημα του θυμού.

Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα: Άλλο ένα βιβλίο για το συναίθημα του θυμού, ιδανικό για μικρότερες ηλικίες. Κυκλφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το σκιουρακι είναι λυπημένο: Ένα βιβλίο ιδανικό για να εξηγήσει στα παιδιά το συναίσθημα της λύπης. (Από την συλλογή βιβλίων για συναισθήματα, “Τα φιλαράκια”).

Ο μεγάλος σάκος με τις μικρές ανησυχίες: Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για τα παιδιά που έχουν αρκετές ανησυχίες/ άγχη.

Τα παιδιά μπορούν: Νίκησε τους φόβους σου: Ιδανικό για να ανοίξει συζήτηση για τις φοβίες.

Επιπλέον, βιβλία που θα βοηθήσουν στην καθημερινή συζήτηση για τα συναιαθήματα είναι τα εξής:

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;: Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κάποιοι πρακτικοί τρόποι που θα µας βοηθήσουν να φροντίσουµε και το πνεύµα µας εκτός από το σώµα µας. Αναπτύσσονται έννοιες όπως η θετική εικόνα του εαυτού, η συναισθηµατική νοηµοσύνη, οι σχέσεις και η ενσυνείδηση, και τα παιδιά ενθαρρύνονται να αποκτήσουν από νωρίς τους κατάλληλους µηχανισµούς αντιµετώπισης των δυσκολιών. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Πώς αισθάνεσαι σήμερα;: Γραμμένο για να διαβάζεται μαζί από μικρούς και μεγάλους, το βιβλίο αυτό προσφέρει πολλές ιδέες και εργαλεία που θα βοηθήσουν το παιδί σας στην κατανόηση και διαχείριση των συναισθημάτων του.

Ανοίγω και μαθαίνω: Τα Συναισθήματα: και επειδή δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η συζητήση για τα συνασθήματα, το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για να ανοίξει η συζήτηση για τα συναισθήματα στις μικρές ηλικίες (2+).

Το αρκουμπάκι: Ο Φούφι έκανε παρέα με τον φόβο, τον θυμό, την ανησυχία, το παράπονο, τη στενοχώρια του, ώσπου τρύπωσε μέσα του η χαρά, η περηφάνια κι ο ενθουσιασμός, γιατί χάρισε μερικά από τα κουμπιά του στη Ζιλίντα, την αρκουδίτσα με την πανέμορφη χνουδωτή ροζ γούνα, κι έγινε ο ήρωάς της!Μια ιστορία για τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα, με την παιχνιδιάρικη ματιά της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη και της μικρής βοηθού της, Κάτιας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

@vivliagiapaidia

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: Ας μάθουμε στα παιδιά μας να μιλάνε για τα συναισθήματα τους!#bookforkids #βιβλιαγιαπαιδια #booktoker #booktok #bookcommunity #booklover #vivliagiapaidia #bookforchildren #onlinereading

♬ Cooking Time – Lux-Inspira

Comments are closed.