Ενίσχυση αυτοεκτίμησης στα παιδιά

Το ζήτημα της αυτοεκτίμησης και της πίστης στον εαυτό, απασχολεί πολλούς γονείς. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητες τους; Η απάντηση εδώ είναι γνωστή, με τα κατάλληλα βιβλία!

Όχι, δεν χάθηκε το μικρό κουνέλι: Ένα χιουμοριστικό βιβλίο με την περιπέτεια ενός κουνελιού προς την αναζήτηση μούρων για να φτιάξει το αγαπημένο του κέικ! Το μικρό κουνέλι ενάντια σε όσους συναντά στον δρόμο του λέγοντας του πως δεν θα τα καταφέρει, συνεχίζει την πορεία του λέγοντας σε όλους πως “μπορεί” να τα καταφέρει! Ποιο καλύτερο πρότυπο για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα μικρά παιδιά; (3+)

Βρείτε το εδώ: bit.ly/oxidenxathike

Η Μυρτώ και το βουνό: Η Μυρτώ μπορεί να είναι μικρή όμως έχει ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ…Η Μυρτώ, μια περιπετειώδης μύγα ονειρεύεται να σκαρφαλώνει σε ψηλά βουνά. Πολλοί βρέθηκαν στο δρόμο της να της πουν πως δεν θα τα καταφέρει…η Μυρτώ όμως δεν δειλιάζει! Με πίστη στον εαυτό της προχωράει μέχρι που…. Αυτό το θετικό βιβλίο με τις υπέροχες εικόνες θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να ακολουθούν την καρδιά τους και να μη δειλιάζουν μπροστά σε νέες προκλήσεις! (3+)

Βρείτε το εδώ: bit.ly/imirtokaitovouno

Γέτι, η δύναμη του ακόμη: Το αγόρι της ιστορίας έχει ένα φανταστικό φίλο.. το γέτι! Κάθε φορά που το αγόρι δυσκολεύεται κάπου έρχεται το γέτι με μια μαγική λέξη να του δώσει την ενθάρρυνση που χρειάζεται μέχρι να πιστέψει το ίδιο στον εαυτό του! (4+)

Βρείτε το εδώ: bit.ly/getiidinamitouakomi

Το μαγικό φτερό: Ο Μικρός Αρκούδος έχει ένα μεγάλο μυστικό: μέσα του δε νιώθει καθόλου αρκούδος. Μια νύχτα, ένα θαυμαστό Πουλί της Φωτιάς προσγειώνεται μπροστά του και αφήνει στην πατούσα του Αρκούδου ένα μαγικό φτερό. Θα μπορούσε αυτό να τον βοηθήσει να ανακαλύψει ποιος είναι πραγματικά… ή η απάντηση υπήρχε μέσα του από την αρχή; Μια ιστορία για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, η οποία σιγοκαίει και χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να γίνει ζωηρή φλόγα. (3+)

Βρείτο το εδώ: bit.ly/magikoftero

@vivliagiapaidia

Πώς θα ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά; με τα κατάλληλα βιβλία! Βρείτε αναλυτικές περιγραφές στο site: https://vivliagiapaidia.gr/enisxisi-autoektimisis-sta-paidia/ #παιδικοβιβλιο #vivliagiapaidia #bookforkids #προτασειςβιβλιων #βιβλιοπροτάσεις #momsoftiktok #toddlermom @Εκδόσεις Διόπτρα @psichogiosbooks

♬ Kids & Toys – FASSounds

Comments are closed.