Γέτι, η δύναμη του ακόμη

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, το Αγόρι (δεν έχει όνομα, εύκολα ταυτίζεται ο αναγνώστης μαζί του) απογοητεύεται γιατί δεν έχει φίλους, δεν μπορεί να λύσει μία άσκηση, δεν μπορεί να παίξει με τους συμμαθητές του…

Ο φανταστικός του φίλος, το Γέτι, με μία του μόνο λέξη καταφέρνει και του υπενθυμίζει πως όλα αυτά είναι προσωρινά και πως κάποια μέρα θα τα καταφέρει! Ποια είναι αυτή η μαγική λέξη; “Ακόμη!”

Ένα από τα πιο εύστοχα βιβλία, που χωρίς πολλά περιττά λόγια περνάει ακριβώς το μήνυμα που χρειάζεται: αυτό της συνεχούς ενθάρρυνσης των παιδιών και της σημασίας που έχει η προσπάθεια για καθετί που θέλουμε να πετύχουμε.

Η εικονογράφηση του βιβλίου χρήζει ιδιαίτερης μνείας. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι δύο, ώστε να μην αποσπούν τον αναγνώστη από την σπουδαιότητα του κειμένου και να δηλώσουν την έντονη αντίθεση μεταξύ των σκέψεων του αγοριού και του Γέτι. Το αγόρι είναι σε γκρι τόνους, δηλώνοντας την απαισιοδοξία και το αισιόδοξο Γέτι σε γαλάζιους τόνους.

Ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε βιβλιοθήκη και τα λόγια του να γίνουν βίωμα για κάθε γονιό και ειδικό!!

*Εμείς το Γέτι το αγαπήσαμε τοοοοοσο πολύ, που το κάναμε σελιδοδείκτη για να το έχουμε συνεχώς μαζί μας!

Βρείτε το εδώ

Αφήστε μια απάντηση