Η παρουσία του μπαμπά στα παιδικά βιβλία

Τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία του μπαμπά στα παιδικά βιβλία ήταν ανάλογη με την θέση του στην οικογένεια: ο μπαμπάς που δούλευε πολλές ώρες, ήταν απών από την ζωή των παιδιών, τα παιδιά σχεδόν δεν τον γνώριζαν και πολλές φορές τον φοβόταν.. Ευτυχώς αυτό έχει αλλάξει! Οι μπαμπάδες είναι πλέον παρόντες στην ζωή των παιδιών τους το ίδιο ή και παραπάνω από τις μαμάδες και αυτό φαίνεται πλέον και στα παιδικά βιβλία! Οι μπαμπάδες δεν είναι πια μία σκιά στην εικονογράφηση αλλά διαδραματίζουν πολλές φορές κεντρικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα βιβλία! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά τα βιβλία με αφορμή την γιορτή του πατέρα!

Ο μπαμπάς που δουλεύει πολλές ώρες (Ο Νόι και η φάλαινα). Όταν ο γιος του αποφασίζει να φροντίσει μία ….φάλαινα στο σπίτι τους εκείνος αποφασίζει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί του.

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που παίρνει στην δουλειά τα παιδιά του (Ο κακός λύκος και τα 14 λυκάκια του). Στην περίπτωση του λύκου βέβαια, η λέξη “δουλειά” αποκτά άλλη σημασία!

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που προσπαθεί ανεπιτυχώς να βάλει για ύπνο το παιδί του (Ο μπαμπάς μου είναι ψηλός και δυνατός μα..). Στο μυαλό του παιδιού βέβαια οι ρόλοι αντιστρέφονται και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό!

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που για χάρη της κόρης του είναι ικανός να κάνει ό,τι του ζητηθεί (Παρακαλώ, μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι)!

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που μεγαλώνει μόνος του την κόρη του (Η Ζωή με τον μπαμπά). Η μαμά “λείπει ταξίδι” και η Ζωή μεγαλώνει με τον μπαμπά της ο οποίος έχει υπερδυνάμεις και καταφέρνει να τα βγάζει πέρα με τα δύσκολα που του βάζει η Ζωή!

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που φτιάχνει με την κόρη του τα θεμέλια της κοινής τους ζωής (Εσύ και εγώ). Ένα βιβλίο για τα σχέδια μπαμπά-κόρης για το κοινό τους μέλλον!

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που καθησυχάζει τις ανησυχίες του παιδιού του: Προκειμένου να είναι στην ώρα του για να παραλάβει τον Ματιέ ο μπαμπάς θα κάνει τα πάντα! (Ο φτεροπόδαρος μπαμπάς)

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς που σέβεται και αποδέχεται την διαφορετικότητα του γιου του! Ένα βιβλίο για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να διεκδικήσουμε μια χαρούμενη, ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ζωή! (Όχι μόνο μπλε)

Βρείτε το εδώ

Ο μπαμπάς παντός καιρού! Ένα βιβλίο για μεγάλους, ιδανικό για κάθε άντρα που προσπαθεί να διατηρήσει ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα από τις απαιτήσεις της πατρότητας.

Βρείτετ το εδώ

Και για το τέλος, ο μπαμπάς μέσα από τα μάτια της μαμάς (Το παγκάκι). Περιγράφονται στιγμές πατεράδων με τους γιους τους μέσα από τα μάτια της μαμάς που τους παρακολουθεί να μεγαλώνουν παρέα!

Βρείτε το εδώ

@vivliagiapaidia

Η ημέρα του πατέρα πλησιάζει και εμείς σας. δείχνουμε τις βιβλιο-επιλογες μας! χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες! Αναλυτικες παρουσιάσεις των βιβλίων θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, www.vivliagiapaidia.gr! #vivliagiapaidia #βιβλιαγιαπαιδια #onlinereading #προτασειςβιβλιων #βιβλιοπροτάσεις #παιδικοβιβλιο #bookforkids #παιδικαβιβλια #toddlermom #booktok #fathersday #happyfathersdsay

♬ I Love You Daddy – The Kiboomers

Αφήστε μια απάντηση