Περιμένοντας αδερφάκι!

Έρχεται λοιπόν η στιγμή εκείνη που αποφασίζετε να μεγαλώσετε την οικογένεια σας. Η δεύτερη (ή και τρίτη, κοκ) εγκυμοσύνη προχωράει, τα σημάδια είναι πλέον εμφανή και έρχεται η ώρα να ανακοινώσετε την μεγάλη αυτή αλλαγή της οικογένεια σας στο μικρότερο μέλος.

Μπορείς https://farmakeiodirect.gr στην Ελλάδα από το ηλεκτρονικό μας φαρμακείο. Τα χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία, όπως το Cialis, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά (82%) στη βελτίωση της ικανότητας των ανδρών να επιτύχουν και να διατηρήσουν μια στύση μετά από σεξουαλική διέγερση.

Σε συνδυασμό και με άλλες μεθόδους (συμβολικό παιχνίδι, συζήτηση, ξεφύλλισμα άλμπουμ με φωτογραφίες από τα αδέρφια των γονέων), προετοιμάστε το παιδί με τα κατάλληλα βιβλία!

“α, όπως”: Το μικρό α είχε πια μεγαλώσει κι έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ποια λέξη θα γινόταν! Ώσπου μία μέρα βρήκε τη λέξη που τα είχε όλα! Τη δύναμη της αρκούδας για να προστατεύει! Τη φαντασία του αστροναύτη για να εμπνέει! Την ηρεμία και τη ζωή του αέρα! Το συναίσθημα και την απεραντοσύνη της αγάπης! Την πίστη της αφοσίωσης! Τη ζεστασιά και το φως των αστεριών! Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό παραμύθι για τη δύναμη των αδελφικών σχέσεων. Περιέχει cd με την αφήγηση του παραμυθιού, ενώ ιδιαίτερη λεπτομέρεια αποτελεί το ότι στην πρώτη σελίδα του βιβλίου, η λέξη “αδερφός” σε όλες τις γλώσσες του κόσμου!

Βρείτε το εδώ

“Η αγαπημένη μου αδελφούλα”: Μια μέρα οι γονείς μου μού είπαν πως θα αποκτήσω μια αδελφούλα… όλες οι σκέψεις ενός παιδιού που μαθαίνει πως θα αποκτήσει αδερφάκι. Εάν έχετε ήδη στην συλλογή σας το Αγάπη μου , θα το λατρέψετε!

Βρείτε το εδώ

“Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος”: Από πολύ παλιά, ο Μεγάλος Λύκος ζει ολομόναχος πάνω στο λόφο. Μια μέρα φτάνει από μακριά ο Μικρός Λύκος. Τώρα πλέον είναι δύο στον λόφο. Μα είναι εύκολο να δεχτεί ο Μεγάλος Λύκος έναν άλλο λύκο έστω και τόσο μικρό; Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη δύναμη των αδερφικών σχέσεων, για τα “παιχνίδια εξουσίας” που μπορεί αρχικά να υπάρξουν αρχικά μεταξύ των αδερφών, μέχρι να επέλθει η ισορροπία και η άνευ όρων αδερφική αγάπη.

Bρείτε το εδώ

“Η μαγική πόρτα της αγάπης”: Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία πόρτα. Μία πόρτα μαγική. Μία πόρτα μαγική σε σχήμα καρδιάς. Η πόρτα αυτή οδηγούσε στο δωμάτιο της Αγάπης. Κάθε φορά που η Αγάπη ήταν χαρούμενη, η πόρτα μεγάλωνε και μεγάλωνε και μεγάλωνε τόσο πολύ, ώστε χωρούσε στο δωμάτιο της ακόμα και τους γίγαντες των παραμυθιών. Κάθε φορά, όμως, που ήταν λυπημένη, η πόστα μίκραινε και μίκραινε και όλο μίκραινε, μέχρι που γινόταν τόοοσο μικρούλα όσο μια πόρτα ποντικότρυπας…. Η ιστορία της Αγάπης και της νεογέννητης αδερφής της αποτελεί μια τρυφερή αφήγηση για την ιδιαίτερη σχέση των γονιών με το πρώτο παιδί, τη διαμοίραση και τη διεύρυνση της οικογενειακής αγάπης, με την έλευση του δεύτερου παιδιού. Ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για την έλευση του νέου μέλους παρέχονται στο τέλος του βιβλίου από την ψυχολόγο Ι. Διαμαντοπούλου.

Βρείτε το εδώ

“Για άκου, πιτσιρίκο”: Ο Κορνήλιος είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος. Μια μέρα όμως ένα χαριτωμένο, αφράτο κουταβάκι εμφανίζεται από το πουθενά και όλα ξαφνικά αλλάζουν! Καθώς ο Κορνήλιος προσπαθεί να βάλει κανόνες και να μάθει στον πιτσιρίκο πώς θα γίνει ένα καλό σκυλί, ανακαλύπτει ότι η ζωή είναι τελικά πιο ωραία όταν μοιρά ζεσαι πράγματα και συναισθήματα.

Ένα βιβλίο που δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στις αδερφικές σχέσεις, αλλά υπό το πρίσμα του μεγάλου σκύλου παρακολουθούμε την “εισβολή” του μικρότερου στον ίδιο χώρο! Ιδανικό για παιδιά που δεν έχουν πάρει εύκολα τον ερχομό του νέου μέλους.

Βρείτε το εδώ

Εσύ και εγώ”:

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία για την έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια. Από την ανακοίνωση της έλευσης, στην αναμονή, την προετοιμασία των ρούχων, του δωματίου και τελικά στην έλευση! Δεν σταματάει όμως εκεί… περιγράφει τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι, την αποκρυπτογράφηση του κλάματος, τον θηλασμό, τα πρώτα δώρα που θα φτάνουν για το μωρό και θα τα παίζουν μαζί με τον μαγάλο αδερφό και τα πρώτα συναισθήματα ζήλιας…

Τρυφερά και με χιούμορ, βοηθάει τα κορίτσια και τα αγόρια να ανακαλύψουν πόσο υπέροχο και διασκεδαστικό είναι το να αποκτάς αδερφάκι (από το οπισθόφυλλο).

Βρείτε το εδώ

Και μία πρόσφατη νέα προσθήκη είναι το “Μικρότερο Γιακ: Nέα άφιξη” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η Γκέρτα, το μικρότερο γιακ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Σε λίγο θα είναι αυτή η μεγάλη και το αδελφάκι της το μικρό. Η Γκέρτα ανυπομονεί να μοιραστεί όλα όσα της αρέσουν και αγαπάει με το αδελφάκι της, μόνο που δεν έχει υπολογίσει πως θα πρέπει να μοιραστεί και… τη μαμά. Μια τρυφερή ιστορία απο το βραβευμένο δίδυμο που δημιούργησε το μικρότερο γιακ.

Βρείτε το εδώ

“Ο Σίμος, η Στέλλα και το φεγγάρι”: Ο Σίμος και η Στέλλα είναι δίδυμοι και κάνουν τα πάντα μαζί. Τα πάντα, εκτός από το να μοιράζονται. Κι αυτό τους βάζει σε μπελάδες μεγάλους σαν το φεγγάρι.. Ένα βιβλίο για την ..αλήθεια των αδερφικών σχέσεων!

Βρείτε το εδώ

“Αδέλφια, όχι αντίπαλοι”: Ένας τρόπος να προετοιμαστείτε και εσείς κατάλληλα για όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα! Με ζωντανούς διαλόγους και απολαυστικά σκίτσα που δείχνουν:
– πώς να βοηθάτε τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς να βλάπτουν το ένα το άλλο
– πώς να συμπεριφέρεστε διαφορετικά στο κάθε παιδί κι όμως να είστε παράλληλα δίκαιοι
– πώς να προάγετε τη συνεργασία αντί του ανταγωνισμού
– πώς να βοηθάτε τόσο τον «θύτη» όσο και το «θύμα»
– πώς να μειώνετε την οργή και να κεντρίζετε τα αδέλφια ώστε να σκεφτούν τις δικές τους λύσεις αντί να καβγαδίζουν

Βρείτε το εδώ

Με το καλό!

Και για την δημιουργική απασχόληση του “μεγάλου” αδερφού όσο το νινί και εσείς θα χρειάζεστε ησυχία, δείτε προτάσεις στο πιο “κουλ” βιβλιοπωλείο: bit.ly/policool

Αφήστε μια απάντηση