Πώς να κόψω την πάνα στο παιδί μου

Το ζήτημα της πάνας απασχολεί πολλούς γονείς. Εκτός από τα σημάδια ετοιμότητας που καλό είναι να έχει κάθε παιδί πριν σταματήσει η χρήση της πάνας, κάποια βιβλία που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή είναι τα παρακάτω:

“Τικ και Τέλα: Η λιμνούλα”: Ο Τικ και η Τέλα περνάνε τόσο καλά, που ο Τικ ξεχνάει να πάει στην τουαλέτα. Τότε εμφανίζεται μια λιμνούλα στο πάτωμα. Ωχ!
Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών ξεπερνούν την αρχική αμηχανία με το ατύχημα του Τικ και περνούν ένα ωραίο μήνυμα στα παιδιά που προσπαθούν να αποχωριστούν την πάνα: τα ατυχήματα συμβαίνουν και τα ξεπερνάμε!

“Ο Τίμος μαθαίνει το γιογιό”: Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών μαθαίνει να χρησιμοποιεί γιογιό και μετά το κάθισμα της τουαλέτας! Έχει κι εκείνος ατυχήματα, ανυπομονεί να πατήσει το καζανάκι και βοηθάει τα παιδιά να ταυτιστούν μαζί του.

“Ντορεμιγιογιό”: Σας προσκαλούμε στη μεγάλη συναυλία!
Η ορχήστρα κάνει πρόβες για τη μεγάλη μέρα! Ο μαέστρο Πιγκουίνι οδηγεί κάθε ζωάκι στο γιογιό του και δίνει τις τελευταίες οδηγίες.
Καθίστε αναπαυτικά στο γιογιό σας, κρατήστε τα αφτιά σας ανοιχτά –και τη μύτη σας κλειστή– και απολαύστε… τη μουσική!
Ένα διαδραστικό μουσικό βιβλίο που με χιουμοριστικό τρόπο βοηθάει τα παιδιά να συνηθίσουν την χρήση και …τους ήχους του γιογιό!

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, εσώρουχα που θα έχουν τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού ή ακόμα και χαρτί υγείας με τους αγαπημένους του ήρωες και τα αυτοκόλλητα επιβράβευσης μπορεί να αποτελέσουν χρήσιμα tips στην χρήση του γιογιό.

Βρείτε το εδώ:

https://mikk.ro/C9qL

Μία άλλη πρόταση για την ενίσχυση της ρουτίνας στην εκπαίδευση τουαλέτας είναι ο πίνακας ρουτίνας/επιβράβευσης, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση