Προτάσεις βιβλίων για αναγνώστες 6+

Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει στα χέρια μου καινούριες κυκλοφορίες για μεγαλύτερα παιδιά, απ’ αυτά που αναφερόμαστε συνήθως και θα ήθελα πολύ να σας τις παρουσιάσω.

Αρχίζουμε από τον “Μυστικό Κήπο” από εκδόσεις Μεταίχμιο, που αφορά την ιστορία της Μαίρη Λένοξ, ενός μοναχικού και δύστροπου κοριτσιού που μεγαλώνει χωρίς την αγάπη των γονιών της. Όταν εκείνοι πεθαίνουν, πηγαίνει να μείνει στο απομονωμένο αρχοντικό ενός άγνωστου σε αυτήν θείου της στη βόρεια Αγγλία. Εξερευνώντας το μέρος, το κορίτσι βρίσκει το κλειδί ενός μυστικού κήπου, που παραμένει κλειδωμένος εδώ και πολλά χρόνια, άγνωστο για ποιον λόγο. Αποφασίζει να τον φροντίσει και να τον βοηθήσει να ξαναζωντανέψει, κι έτσι βρίσκει ενδιαφέρον και σκοπό στη ζωή της. Υπάρχουν όμως και άλλα μυστικά που θα αποκαλυφθούν στην πορεία, όπως οι παράξενες φωνές που ακούγονται τη νύχτα και η ταυτότητα του Κόλιν, ενός άρρωστου αγοριού που η Μαίρη ανακαλύπτει σε μία από τις κρεβατοκάμαρες του μεγάρου…
Ο Μυστικός κήπος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία του 20ού αιώνα. Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά 5+, ωστόσο έχει αρκετά μεγάλο κείμενο που θα μπορούσαν ευκολότερα να παρακολουθήσω παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Βρείτε το εδώ:

https://mikk.ro/C9qn

Συνεχίζουμε με το βιβλίο “Αυτός είναι ο κόσμος μας” από εκδόσεις Μεταίχμιο, που προ(σ)καλεί τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι στον κόσμο, γνωρίζοντας 20 παιδιά με πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής.
Κολύμπησε με χελώνες σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο του Νότιου Ειρηνικού.
Οδήγησε ταράνδους στη χιονισμένη Σιβηρία.
Πέταξε ως το σχολείο σου πάνω σε εναέρια τροχαλία, στους πρόποδες της οροσειράς των Άνδεων.
Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την αφρικανική σαβάνα, εμείς οι άνθρωποι ζούμε σε πολλούς διαφορετικούς τόπους και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μας ενώνουν όμως τα στοιχεία που έχουμε κοινά.

Για αναγνώστες ηλικίας 6+.

Βρείτε το εδώ:

https://mikk.ro/C9qo

Μια ματιά στο εσωτερικό του βιβλίου..

Συνεχίζουμε με την αγαπημένη σειρά “Κουνέλι και Αλεπού” από εκδόσεις Μεταίχμιο, που είναι ιδανική για παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν (6+) καθ΄ώς έχει μικ΄ρά κειμενάκια σε μορφή κόμικ, απλές και εύκολες στην κατανόηση ιστορίες, καθώς και χαρούμενη εικονογράφηση. Από την σειρά κυκλοφορούν δύο βιβλία: Φίλοι πάντα και παντού και Ταξίδια με τον νου!

Για λίγο μεγαλύτερους αναγνώστες συνεχίζουμε με μία πρόταση από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιό, με τίτλο: Χάθηκε η μπάλα… ξανά! Πρόκειται για την συνέχεια του βιβλίου “Χάθηκε η μπάλα” και αφορά περιπέτειες κοριτσιών και αγοριών γύρω από το μπάσκετ και όχι μόνο! Απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας 9+.

Βρείτε τα εδώ:

https://mikk.ro/C9qp

&

https://mikk.ro/C9qq

Τ΄έλος, άλλη μία πρόταση από τις εκδόσεις iwrite για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα, τον εκφοβισμό, ή όπως είναι ευρ΄ύτερα γνωστό, το μπούλινγκ. Το βιβλίο αναφέρεται στην Μπέετυ, μια πολύχρωμη στρουθοκάμηλο που στην πορεία προς το στόχο της ζωής της αναστατώνει τη ζούγκλα, ενώ μέσα από περίεργες καταστάσεις πέφτει θύμα της κακίας και του φθόνου των άλλων. Οι περιπέτειές της μέχρι να φθάσει στο Βασίλειο της Ακακίας είναι πολλές και οικείες τόσο στον κόσμο της ζούγκλας όσο και στο φυσικό μας κόσμο. Η Μπέετυ συναντά τη φιλία αλλά και το χλευασμό. Την αδυναμία αλλά και την περηφάνια. Το φόβο αλλά και την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής της. Η αθωότητα, που είναι και το αδύνατο σημείο της για τους άλλους, την οδηγεί σε μεγάλους μπελάδες και περιπέτειες. Ο πύθωνας, η γαζέλα, η αλεπού και η λευκή κουκουβάγια μπαίνουν στη ζωή της κάνοντας την πιο περίπλοκη αλλά και συνάμα συναρπαστική και δραματική. Τα άλλα ζώα του δάσους την πληγώνουν, τις στήνουν παγίδες, όμως μέσα από αυτόν το δύσκολο δρόμο η Μπεέτυ κατανοεί τις δυνατότητές της, γνωρίζει τον εαυτό της. Με μοναδικό όπλο την αδιαπραγμάτευτη αγνότητά της καταφέρνει να φτάσει στον προορισμό της. Που δεν είναι άλλος από το «Βασίλειο της Ακακίας». Απευθύνεται σε αναγν΄΄ώστες 9+.

Βρείτε το εδώ:

https://mikk.ro/C9qm

Αφήστε μια απάντηση