Βιβλία για εσωστρεφή παιδιά

Με μια κουβέρτα στο διάστημα:

“Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες!
Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο!
Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν.”

Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!

Ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.

Ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Βρείτε το εδώ

Είμαι ήσυχος:

Ο Φάνης δεν είναι ντροπαλός – είναι ήσυχος.

Ο Φάνης μπορεί να μοιάζει συνεσταλμένος και ντροπαλός προς τα έξω, αλλά μέσα του σφύζει από φαντασία. Έτσι, ενώ οι μεγάλοι ή ακόμα και τ’ άλλα παιδιά τον αντιλαμβάνονται ως ένα πλάσμα διστακτικό, που δεν σηκώνει καν το χέρι του στην τάξη, εμείς μαθαίνουμε ότι παραδόξως ο Φάνης ζει απίθανες περιπέτειες στην ανοιχτή θάλασσα, είναι τολμηρός εξερευνητής και κάνει παρέα με τρομερά τέρατα. Μια ιστορία που τιμά και ενθαρρύνει κάτι ιδιαίτερα όμορφο: Να αναγνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο για όλα τα εσωστρεφή παιδιά που μπορεί να νιώθουν αόρατα αλλά μέσα τους ανθίζουν! Πολύ σημαντική η επιστημονική εισαγωγή από την Σουζάνα Παπαφάγου, που μας βοηθάει να μπούμε λίγο πιο βαθιά στον ψυχισμό των εσωστρεφών παιδιών!

Ιδανικό για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4+). Βρείτε το εδώ.

Ντροπαλοί και δυνατοί:

Τα παιδιά συχνά δεν επιθυμούν να μιλάνε ή να ξεχωρίζουν. Κρατούν την ντροπαλότητά τους μυστική και κρύβουν τον αληθινό εαυτό τους. Γιατί το κάνουν άραγε; Ίσως επειδή ντρέπονται και δεν θέλουν να φανούν αδύναμα.
Όταν μένουν σιωπηλά, οι φόβοι στριφογυρίζουν στο κεφάλι τους και τα συναισθήματα εγκλωβίζονται μέσα τους, με αποτέλεσμα να ανησυχούν περισσότερο.


H ντροπαλότητα μπορεί μερικές φορές να προκαλεί δυσκολίες και να οδηγεί σε χαμένες ευκαιρίες, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι…

Δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν αμηχανία για το συναίσθημα της ντροπής ή ότι δεν ταιριάζουν στο σύνολο. Τα ντροπαλά παιδιά με λίγη δουλειά μπορούν να γίνουν η πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού τους.


Πλούσιο σε πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ειδικές μεγάλες αποστολές, αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει τα ντροπαλά παιδιά να κάνουν τα απαραίτητα μικρά βήματα για να αποδεχτούν την ντροπαλότητά τους, να δουλέψουν μαζί της και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χωρίς να αλλάξουν αυτό που είναι.

Ιδανικό για παιδιά σχολικής ηλικίας (8+). Βρείτε το εδώ

@vivliagiapaidia Βιβλία για εσωστρεφή παιδιά! Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις μας στο www.vivliagiapaidia.gr #vivliagiapaidia #paidikovivlio #bookcommunity #onlinereading #μικροιαναγνωστες #κριτικηπαιδικωνβιβλιων #booktok ♬ Happy Day – 文武贝

Comments are closed.