Βιβλία για μικρούς (και μεγάλους) σεφ!

Αν περνάτε πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας οι παρακάτω προτάσεις σας αφορούν! Πρόκειται για βιβλία που εμπλέκουν τα παιδιά στην διαδικασία του μαγειρέματος, με υγιεινές συνταγές, ιστορίες πίσω από τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική και εικονο-συνταγές που είναι εύκολο να ακολουθήσουν τα παιδιά! Εκτός από τον ποιοτικό χρόνο που θα περάσετε μαζί με τα παιδιά στην κουζίνα, το να εμπλέκονται στην διαδικασία του μαγειρέματος κάνει πιθανότερο το να δοκιμάσουν κάτι που μπορεί να μην έτρωγαν…οπότε ξεκινάμε!

Το μυστικό βιβλίο των υπερδυνάμεων:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βιβλίο που κρατάς είναι γεμάτο μυστικά και περίεργα πλάσματα! Πλάσματα που ανήκουν σε τρεις πολύ παλιές φυλές γεμάτες υπερδυνάμεις. Πώς τις αποκτούν; Πώς τις συνδυάζουν; Πώς συνδέονται μ’ εσένα και τη διατροφή σου; Μόνο αν ανακαλύψεις τα μυστικά τους, θα απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις και θα καταφέρεις να αποκτήσεις κι εσύ τις υπερδυνάμεις της «Μυστικής Τριάδας». Τι λες; Θα το ανοίξεις;

Μέσα από το βιβλίο αυτό τα παιδιά κατανοούν τη σπουδαιότητα των πρωτεϊνών, των καλών υδατανθράκων και των καλών λιπών στην καθημερινή τους διατροφή, ενώ συγχρόνως μαθαίνουν οφέλη που τους προσφέρουν συγκεκριμένες τροφές με διατροφική αξία (Από το οπισθόφυλλο).

Ένα νέο βιβλίο από τον Άκη Πετρετζίκη που απευθύνεται αυτή την φορά σε παιδιά (ηλικίας 4+). Ένα βιβλίο με διαδραστικό χαρακτήρα που βοηθά τον μικρό αναγνώστη να ανακαλύψει τις φυλές της μυστική τριάδας, τις μυστικές υπερδυνάμεις των ανθρώπων, καθώς και συνταγές γεμάτες υπερδυνάμεις!

Βρείτε το εδώ

Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη:

Ο μικρός Πάρης περνάει πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας υγιεινές συνταγές!

Ένα βιβλίο από την Ελένη του @littlehands_blw που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Βρείτε το εδώ

Απλά και διαφορετικά: Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση:

Πόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί στην θέση να διαβάζουμε μια συνταγή, να βλέπουμε την φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος της, αλλά να μας δυσκολεύει η παρασκευή της; Πως μαθητές ενός δημόσιου ειδικού σχολείου μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για μια διαφορετική παρουσίαση και ευκολότερη πρόσληψη της κάθε συνταγής; Χρησιμοποιώντας, απλά, καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και χωρίς ζυγαριά καταλήγουμε στο τελικό αποτέλεσμα εύγεστα, σπιτικά και διαφορετικά!(Από το οπισθόφυλλο).

Το “Απλά και διαφορετικά” δεν είναι άλλο ένα βιβλίο συνταγών. Είναι ένα βιβλίο που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με δυσκολίες ανάγνωσης, σε μικρά παιδιά, σε οπτικούς τύπους, να εκτελέσουν με επιτυχία μια συνταγή, βλέποντας βήμα βήμα τα υλικά και την εκτέλεση της από τα σκίτσα.

Κυκλοφορεί από τις εδκόσεις Πεδίο.

Βρείτε το εδώ

Απλά και διαφορετικά: Συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση:

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο συνταγών του κ. Ευγενειάδη , αυτή τη φορά με παραδοσιακές συνταγές υπό μια πιο σύγχρονη μάτια!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Βρείτε το εδώ

Οδός Νοστιμιάς:

Ένα βιβλίο με απλές στην εκτέλεση τους συνταγές από όλο τον κόσμο, ό.τι πρέπει για τα πρώτα μαγειρέματα με τους μικρούς σας μάγειρες! Επιπλέον, περνάει το μήνυμα της αρμονικής ζωής σε μία πολυπολιτισμική κοινότητα, μήνυμα τόσο σημαντικό στις μέρες μας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφουρί.

Βρείτε το εδώ

@vivliagiapaidia Βιβλία για επίδοξους μικρούς σεφ! @psichogiosbooks @metaixmiobooks @pediobooks @ekdoseis_ydroplano #toddlermom #onlinereading #βιβλιαγιαπαιδια #παιδικοβιβλιο #booklover #bookforkids #προτασειςβιβλιων #vivliagiapaidia #booksforchildren #booktok #momsoftiktok #βιβλιοπροτάσεις ♬ Cooking Time – Lux-Inspira

Comments are closed.