Χρόνια πολλά, μαμά!

Για τις “πρόωρες” μαμάδες..

Είμαστε μια αγκαλιά, ενωμένοι μια γροθιά. Κοίτα τι σε περιμένει…μια οικογένεια αγαπημένη! Είμαστε, σου λέμε, εδώ στο δικό σου το πλευρό μέχρι εσύ πια να μπορείς στο σπιτάκι μας να ρθεις! (Από το οπισθόφυλλο).

Είναι κάποια βιβλία που αμέσως κατακτούν την καρδιά σου. Ένα από αυτά είναι και αυτό, το μικρό κοτοπουλάκι. Ένα βιβλίο που μιλάει για την προωρότητα με τα πιο γλυκά και αισιόδοξα μηνύματα. Ένα βιβλίο που μπορεί να εξηγήσει σε κάθε πρόωρο μωράκι τις πρώτες μέρες της ζωής του στην “ειδική φωλίτσα”. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, θα μιλήσει όμως στην καρδιά κάθε μαμάς.

Οι μαμάδες με πρόωρα μωρά αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία. Είναι και οι ίδιες πρόωρες μαμάδες, μαμάδες μαχητών, που χρειάστηκε να παλέψουν για τα πιο απλά, τα δεδομένα για τους υπόλοιπους. Είναι μαμάδες που γυρνούν χωρίς μωρό στο σπίτι, που δεν ξέρουν πότε και αν θα τα καταφέρουν να το πάρουν.

Βρείτε το εδώ:

https://mikk.ro/C9qC

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για την προωρότητα

Για τις μαμάδες της καρδιάς…

Μαμάδες που μπορεί να μην βίωσαν την εγκυμοσύνη και τη γέννα, αυτό όμως δεν τις κάνει λιγότερο μαμάδες από τις υπόλοιπες!

Και τα δύο βιβλία τα βρίσκω εξίσου συγκινητικά. Η Κοκό, η μικρή κοτούλα είναι η πιο καλή μανούλα. Κι ας μην έκανε αβγό, έγινε μαμά η Κοκό. Γιατί κι όταν δε γεννάει, η μανούλα αγαπάει!

Στο “Κάτσε στ’ αυγά σου!” η κοτούλα Τούλα λάτρευε τα αυγά και γύρισε όλο τον κόσμο για να βρει αυγά!

Περιγράφουν και τα δύο τόσο όμορφα την πάλη μιας μαμάς με τις αντιξοότητες, στην προσπάθεια τους να κάνουν παιδιά (…ή να βρουν αυγά) που θα συγκινήσουν κάθε αναγνώστη!

*Είναι σημαντικό να μιλάμε από νωρίς στα παιδιά για τον τρόπο που ήρθαν στην ζωή μας, όποιος κι αν ήταν αυτός. Συμβάλει στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς σχέσης παιδιού-γονέα, καθώς και στη μετέπειτα συζήτηση περί σεξουαλικής αγωγής.

Βιβλία για την υιοθεσία

Για τις μαμάδες αγοριών/κοριτσιών…

Δεν ξέρω αν οι μαμάδες αγοριών είναι διαφορετικές από τις μαμάδες κοριτσιών. Σίγουρα η σχέση που διαμορφώνεται με το κάθε παιδί είναι διαφορετική, ανεξαρτήτως φύλου, ωστόσο στερεοτυπικά συνηθίζεται να ακούγεται και να λέγεται πως η σχέση γιου-μαμάς είναι διαφορετική από εκείνη της μαμάς-κόρης. Οιδιπόδειο σύμπλεγμα από τη μια, σχέση με σκαμπανεβάσματα από την άλλη, το ίδιο στενή και ζεστή όμως.

Τα δύο βιβλία αναφέρονται στις σχέσεις αυτές. Με το “Μια μέρα” μια μαμά περιγράφει στιγμές από την ζωή της με την κόρη της, φτάνοντας ως το σημείο που γίνεται και η κόρη μαμά. Με μικρές φράσεις, γεμάτες συναισθήματα και συγκίνηση και λιτή εικονογράφηση που συμπληρώνει υπέροχα το κείμενο.
👣3+

Στο βιβλίο “Αγάπη μου“, ένα αγοράκι ρωτάει την μαμά του αν θα τον αγαπάει για πάντα..και εκεί αρχίζει η διήγησης της μαμάς για την αγάπη της προς εκείνο, σ’ ένα κείμενο γεμάτο αντιθέσεις, όπως η αγάπη της για το παιδί της. Ιδανικό για να εξηγήσουμε σ’ ένα παιδί πώς η αγάπη δεν αλλάζει με μία αταξία, όταν λείπει η μαμά, όταν περνάμε χρόνο με τον μπαμπά, κτλ.
👣3+

Και τα δύο βιβλία είναι εξίσου καλά και συγκινητικά και διαβάζονται ανεξαρτήτως φύλου 🙂

Ένα βιβλίο για την αγάπη μαμάς-γιου

Για όλες τις μαμάδες…

Θα σ’ αγαπώ ο.τι κι αν γίνει“: είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης μικρός και κανείς δεν μ’ αγαπάει.. σκέφτεται το αλεπουδάκι. Δεν είναι όμως αλήθεια. Η μαμά του μικρούς είναι αποφασισμένη να του το αποδείξει. Ένα βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών και για τη μητρική αγάπη που είναι απέραντη και δεν σταματάει ποτέ.
👣1+

“Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ”: Μερικές φορές όταν αγαπάς κάποιον πάρα πολύ, ψάχνεις να περιγράψεις πόσο μεγάλα είναι τα συναισθήματα σου. Αλλά όπως ο μεγάλος λαγός και το μικρό καστανό λαγουδάκι ανακαλύπτουν, η αγάπη δεν είναι εύκολο να μετρηθεί!
👣2+

“Μαμά”: Μια μοναδική λέξη, συνώνυμη με την αγάπη, την τρυφερότητα, την ανάγκη, αλλά και μερικές φορές με την έλλειψη και την απουσία. Υπάρχουν στον κόσμο τόσες πολλές μητέρες, τόσο διαφορετικές, καθεμία για ένα παιδί που γεννιέται. Όμως όταν μία μαμά κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της, η εικόνα είναι πάντα η ίδια. Μια υπέροχη συλλογή πορτρέτων αφιερωμένη στη μία και μοναδική… μαμά!

Βρείτε το εδώ:

https://mikk.ro/C9p5

Για όλες τις μαμάδες

Δείτε ακόμα: Χάθηκα! , Αγάπη ως τον ουρανό , Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις Μαμά, πόσο πολύ σε αγαπώ, Το φιλάκι στο χέρι

Αφήστε μια απάντηση