Έλα μαζί μου

Ένα μικρό κορίτσι ακούει καθημερινά τις ειδήσεις που μεταδίδονται απ’ όλον τον κόσμο γεμάτες γεγονότα με βία, θυμό και θλίψη. Μία μέρα ρωτάει τους γονείς του τι θα μπορούσε εκείνο να κάνει ώστε να συμβάλλει για  να γίνει ο κόσμος καλύτερος.
«Έλα μαζί μου», του απαντάει ο πατέρας του.
«Έλα μαζί μου», του απαντάει η μητέρα του.
Με ένα βήμα τη φορά, το μικρό κορίτσι αρχίζει να καταλαβαίνει ότι μπορεί από τη μεριά του, όσο μικρό κι αν είναι, να βοηθήσει ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Επειδή όσο μικρός κι αν φαίνεσαι στους άλλους, μπορείς κι εσύ να συμβάλλεις για έναν καλύτερο κόσμο (από το οπισθόφυλλο).

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Είναι η απάντηση πίσω από πολλά γιατί (π.χ. γιατί να φέρνουμε παιδιά στον κόσμο όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα, πώς μπορεί να αλλάξει ο κόσμος) και άλλα τέτοιου τύπου ερωτήματα.

Η απάντηση είναι απλή: η αλλαγή ξεκινάει από εμάς. Όσο μικρό κι αν μας φαίνεται αυτό, στον μικρόκοσμο του καθενός είναι μεγάλο. Ένας ευγενικός χαιρετισμός σε έναν γείτονα δεν αλλάζει τόσα πολλά στον κόσμο, αλλά στον δικό μας μικρόκοσμο αλλάζει. Και ας μην ξεχνάμε πως ο κόσμος είναι γεμάτος από πολλούς μικρόκοσμους.

Εκτός από αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα, το βιβλίο περνάει και άλλα σημαντικά μηνύματα: την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά πάρα τους δικούς μας φόβους και το πόσο σημαντικό είναι το δικό μας παράδειγμα στην ανατροφή των παιδιών.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο βιβλίο που θα έπρεπε να το διαβάσει κάθε γονιός στον εαυτό του πρώτα και στο παιδί του στη συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση