Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί (1-3 ετών)

Το να μεγαλώνει κανείς μικρά παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση…

Το βιβλίο δίνει στους γονείς πρακτικές συμβουλές, χρήσιμες λίστες και ιδέες εύκολα εφαρμόσιμες στο σπίτι, ώστε αξιοποιώντας τα εργαλεία της μεθόδου Μοντεσσόρι να μπορούν στο σπίτι και στο πλαίσιο της καθημερινής ρουτίνας και ενασχόλησης με το παιδί τους να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον. Ο στόχος του βιβλίου δεν είναι να μετατρέψουν οι γονείς το σπίτι τους σε σχολείο αλλά να καταλάβουν ότι η άσκηση των δεξιοτήτων ενός παιδιού δεν είναι θέμα χώρου. Κάθε ώρα και κάθε μέρος μπορεί να γίνει η αφορμή για να τα βοηθήσουμε να γίνουν ανεξάρτητα και υπεύθυνα! (Από το οπισθόφυλλο)

Μια ματιά στο εσωτερικό του βιβλίου..

Ανυπομονούσα πολύ να διαβάσω αυτί το βιβλίο, ή καλύτερα αυτό τον οδηγό για την εφαρμογή της μεθόδου Μοντεσσόρι στο σπίτι, και το αγαπημένο μου @exlibris.crete φρόντισε για αυτό!

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για γονείς που ενδιαφέρονται για την μέθοδο Μοντεσσόρι, με εικόνες και λεπτομερείς περιγραφές και καθοδήγηση.

Οι ρεαλιστικές φωτογραφίες είναι πολύ χρήσιμες για την εφαρμογή της μεθόδου στο σπίτι..

Για επίλογο, θα ήθελα να προσθέσω την σημείωση που υπάρχει στην αρχή του βιβλίου και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη: “Να είστε οδηγός του παιδιού. Δεν χρειάζεται ούτε υπηρέτη ούτε αφεντικό”.

Κυκλοφορεί από της εκδόσεις @metaixmiobooks

Αφήστε μια απάντηση