Το όνειρο του Ευτύχη

Ο Ευτύχης είναι ένα μικρό σκιουράκι που θέλει να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο! Μέσα από ένα όνειρο του, συνειδητοποιεί πως ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο του το έχει ήδη! Με την υπομονή και την επιμονή του καταφέρνει να ακολουθήσει τον στόχο του και να γίνει αυτό που επιθυμεί!

Το βιβλίο αυτό -το οποίο είναι υπό την αιγίδα της UNESCO και της International Action Art- το αγαπήσαμε για πολλούς λόγους. Τα μηνύματα που περνάει είναι πολλά: το κυνήγι των στόχων με υπομονή και επιμονή, ότι δεν πρέπει να σταματάμε να ονειρευόμαστε ακόμα κι αν τα όνειρα μας φαίνονται ουτοπικά, αφού μπορεί και να πραγματοποιηθούν, όπως το όνειρο του Ευτύχη! Επίσης, το ότι καμιά φορά αυτά που ψάχνουμε αγωνιωδώς βρίσκονται μπροστά μας…και τέλος, ότι ακόμα κι αν δεν έχουμε βρει ακόμα τον σκοπό μας, έναν στόχο να μας καθοδηγήσει, η ζωή θα μας οδηγήσει εκεί που πρέπει!

Μέσα από την όμορφη εικονογράφηση και τις γλαφυρές περιγραφές, το βιβλίο μας μεταφέρει εικόνες της ζωής στη φύση, με τα ζωάκια και τους θησαυρούς που μπορούμε να βρούμε σε αυτήν!

Εμάς ο Ευτύχης (ο οποίος είναι πνευματικό δημιούργημα της κα Β. Σωτηριάδη και είναι κατοχυρωμένο λογότυπου του παιδικού σταθμού “Μια φορά και έναν καιρό”) μας επηρέασε θετικά και αρχίσαμε να γεμίζουμε το δικό μας μπαούλο με θησαυρούς της φύσης για να φτιάξουμε και εμείς μία σχέδια, όπως του Ευτύχη!

Αφήστε μια απάντηση