Φιλάκια στο τσεπάκι

Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο έχουμε για σήμερα. Συχνά πολλά παιδιά βιώνουν άγχος αποχωρισμού κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ακόμα κι αν μέρα με τη μέρα το άγχος αυτό δείχνει να μειώνεται, μετά από ασθένειες, τριήμερα, διακοπές, το άγχος αυτό μπορεί να επανέλθει. Αν αντιμετωπίζετε μία παρόμοια κατάσταση το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό, καθώς έχει ένα έξυπνο τιπ για να “μαλακώσει” το άγχος και την ανησυχία του μικρού σας μαθητή.

Σήμερα στο σχολείο ο Γιάννης είναι πάλι ανήσυχος. Παίζει στην αυλή, μα σε λίγο κάτι ψάχνει. «Τι έχασες;» τον ρωτά η νηπιαγωγός. «Το φιλάκι της μαμάς μου!» Η κυρία απορεί με την απάντηση, μα δεν αργεί να καταλάβει… Και τώρα; Πού να έχει πάει το φιλάκι; Για καλή τους τύχη, ένα πουλάκι τρυπώνει
σε μια φυλλωσιά, λέει ένα μυστικό σε μια μεγάλη χαρουπιά, κι έτσι τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά μέχρι να έρθει η μαμά του Γιάννη! (Από το οπισθόφυλλο).

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι λιτή και με νοσταλγικό χαρακτήρα, μεταφέροντας ακριβώς το γλυκόπικρο συναίσθημα του αποχωρισμού, διαθέτοντας την ευαισθησία που χρειάζεται για την απόδοση των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών.

Και τελειώνοντας, ας κλείσουμε με την φράση που ξεκινάει το βιβλίο: “Ο Γιάννης είναι μικρούλης, μα ….είναι και μεγάλος!”. Για όλα τα παιδιά επομένως που αν και μικρά, πρέπει να αντιμετωπίσουν την “μεγάλη”σχολική πραγματικότητα, ας είμαστε κοντά τους ως γονείς αλλά και ως παιδαγωγοί για να τα βοηθήσουμε στην ομαλή προσαρμογή τους!

Βρείτε το βιβλίο εδώ: bit.ly/filakiastotsepaki

Comments are closed.