Προτάσεις βιβλίων για παιδιά Δημοτικού

Όταν αρχίζει το σχολείο ενδεχομένως τα παιδιά να μην θέλουν να διαβάζουν τόσο συχνά εξωσχολικά βιβλία. Η νέα πραγματικότητα και οι σχολικές απαιτήσεις ίσως να απομακρύνουν τα παιδιά από τα λογοτεχνικά βιβλία… προσωρινά.

Επιπλέον, συχνά οι γονείς αναρωτιούνται εάν ένα παιδί που μέχρι την ηλικία των έξι περίπου ετών (λίγο πριν μάθει ανάγνωση το ίδιο) δεν αγαπάει το διάβασμα βιβλίων, μπορεί να κινητοποιηθεί αργότερα;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, αρκεί να βρούμε βιβλία που να αγγίζουν τα ενδιαφέροντα του.

Ας δούμε κάποιες επιλογές νέων κυκλοφοριών που καλύπτουν ευρεία γκάμα θεμάτων και ενδιαφερόντων και σίγουρα ο μικρός/-ή σας αναγνώστης/-στρια θα βρει αυτό που του/της ταιριάζει!

Βιβλίο σε μορφή κόμικ

Το βιβλίο “Κουνέλι και Αλεπού: Φίλοι πάντα και παντού” απευθύνεται σε παιδιά που αρχίζουν να διαβάζουν, καθώς αποτελείται από μικρό κείμενο σε μορφή κόμικ και ευχάριστη εικονογράφηση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Περιπέτεια για παιδιά

Το βιβλίο “Ο μικρός δράκος Καρύδας: Δράκοι εναντίον Βίκινγκ” είναι μία ευκολοδιάβαστη περιπέτεια για μικρά παιδιά! Αποτελεί μετάβαση για τα παιδιά από τα εικονογραφημένα βιβλία, σε αυτά με λιγότερη εικονογράφηση, ενισχύοντας έτσι την φαντασία τους! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παιδική σειρά

Η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών “Πίπη Φακιδομύτη” σε μία πολυτελή έκδοση που θα πείσει και τον πιο δύσκολο αναγνώστη να την διαβάσει! πρόκειται για σκληρόδετο βιβλίο, με μεγάλα γράμματα που το καθιστά ιδιαίτερα εύκολο στην ανάγνωση, ακόμα και για παιδιά που μόλις έχουν μάθει ανάγνωση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μυθολογία

Το ενδιαφέρον των παιδιών για την μυθολογία, μπορεί να ενισχυθεί από τις δύο σκληρόδετες εκδόσεις για τους Θεούς και τις Θεές του Ολύμπου. Οι Θεοί παρουσιάζουν τον εαυτό τους μέσα από μικρές ιστορίες και το ανάγνωσμα τους είναι ιδιαίτερα εύκολο και ευχάριστο. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ποδόσφαιρο

Τα παιδιά που αγαπούν πολύ τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορούν να βρουν κίνητρο στην ανάγνωση σε βιβλία που εξιστορούν την ζωή αγαπημένων ποδοσφαιριστών. Ο Μένιος Σακεραλόπουλος διηγείται την ζωή των “Απόλυτων ηρώων του ποδοσφαίρου” (Μέσι, Ζιντάν, Σουάρες, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ρονάλντο, Σαλάχ, Ζλάταν) και θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες, λάτρεις του ποδοσφαίρου! Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Κλασική λογοτεχνία

Πολλοί από εμάς αγαπήσαμε την λογοτεχνία μέσα από τα κλασικά έργα. Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν κλασικά έργα λογοτεχνίας (Όλιβερ Τουίστ, Τομ Σόγιερ, Κόμης Μοντεκρίστο, Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ) που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Επιστημονική φαντασία

Δύο βιβλία ιδανικά για παιδιά που αγαπούν την επιστημονική φαντασία είναι τα παρακάτω:

Υπηρεσία Αποτροπής Εξωγήινης Απειλής (Υ.Α.Ε.Α.) Ένα ιδανικό βιβλίο για παιδιά από Δευτέρα έως Πέμπτη δημοτικού με γρίφους, παιχνίδια γνώσεων, δράση, θα κάνει τα παιδιά να νιώσουν πως συμμετέχουν στην λύση μυστηρίου! Το βιβλίο είναι αυτοέκδοση και θα το βρείτε στο www.yaea.gr.

Παιδιά με σούπερ δυνάμεις που μπλέκονται σε περιπέτειες πρωταγωνιστούν στο βιβλίο “Super”. Οι πρωταγωνιστές παρά τις υπερδυνάμεις τους αντιμετωπίζουν όσα απασχολούν τα παιδιά της ηλικίας του (φιλίες, πρώτα σκιρτήματα, μπελάδες, κτλ). Οι φίλοι της δράσης και της φαντασίας θα το λατρέψουν! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Αφήστε μια απάντηση