Αποπατρίδες

Υπάρχει παραμύθι που να μη βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία; Που να μη χάνεται στα βάθη των αιώνων, στα πέρατα του κόσμου, κι έπειτα να ξαναγυρνά για να ακουστεί; Ο Afzi επιβιώνει ύστερα από μια απίθανη περιπέτεια με εξωγήινους τρομοκράτες. Ο ξάδερφός του στέκεται φύλακας-άγγελος όταν τα πάντα φαίνονται να έχουν χαθεί στη θάλασσα. Είναι ψέμα ή μήπως είναι όνειρο; Το παιχνίδι της μοίρας δύο μικρών προσφύγων, σε μια ατμόσφαιρα που αντανακλά διαφορετικά την ιστορία μέσα από τα μάτια των παιδιών, για τις χαμένες πατρίδες της καρδιάς (Από το οπισθόφυλλο)

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βιβλίο που παρουσιάζει δύο παράλληλες ιστορίες: μία διαστημική περιπέτεια με πρωταγωνιστές τους γαλαξιακούς Τριμπουκιανούς και δύο μικρά αγόρια που προσπαθούν να τους ξεφύγουν και την άλλη όψη της ίδιας ιστορίας, με δύο αγόρια που το σκάνε από την χώρα τους προσπαθώντας να σωθούν από τους Ταλιμπάν που βασάνισαν τις οικογένειες τους.

Πώς γίνεται όμως αυτές οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ιστορίες να είναι οι όψεις μίας ιστορίας; Η δύναμη του παιδικού μυαλού, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει και να διαχειριστεί τα όσα βίωσαν και αντίκρισαν, εφευρίσκει μία διαστημική περιπέτεια.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και η εικονογράφηση του βιβλίου, που καταφέρνει και μας μεταφέρει στον μαγικό φανταστικό κόσμο του μικρού Afzi, χωρίς να αποκρύπτει ταυτόχρονα την αληθινή περιπέτεια των δύο μικρών προσφύγων.

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.