Ένα αγόρι δύο αρκούδες τρεις ευχές

Ένα βιβλίο που θα μας ταξιδέψει στον Βόρειο Πόλο έχουμε για σήμερα. Και όχι, δεν είναι Χριστούγεννα! Πώς είναι η ζωή των πολικών αρκούδων και γιατί έχει αλλάξει τελευταία; Αλλά και για τις καφέ αρκούδες έχουν αλλάξει τα πράγματα τελευταία. Γιατί άραγε; Ας δούμε την παρουσίαση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ένα μικρό αγόρι πετάει μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Περνάει επάνω από το σπίτι του Αϊ-Βασίλη και φτάνει στους πάγους της Αρκτικής. Εκεί συναντά την Ούρσουλα, μια μικρή πολική αρκούδα, που δεν μπορεί να βρει εύκολα τροφή εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων. Αργότερα, η Ούρσουλα γνωρίζει μια καφέ αρκούδα, τον Όσκαρ. Μαζί μοιράζονται τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα που δημιουργούν οι άνθρωποι στο περιβάλλον.

Δε θα μαρτυρήσω ποιο ήταν το αγόρι. Μπορεί να ήταν και κορίτσι. Μήπως ήσουν εσύ; Ούτε πρόκειται να σου πω αν όλα αυτά έγιναν στην πραγματικότητα, γιατί δεν είμαι σίγουρη. Εσύ τι λες; Ήταν όνειρο ή αλήθεια;

Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία στη σημερινή εποχή, που στόχο της έχει να αναπτύξει τη φαντασία των μικρών παιδιών και να τα ενημερώσει με απλά λόγια για κάποιες από τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών που συχνά ακούνε γύρω τους. Διαβάζοντας το βιβλίο, ο μικρός αναγνώστης αποκτά κάποιες γνώσεις για τα ζώα και το περιβάλλον. Ίσως θελήσει, τελικά, να υιοθετήσει κι αυτός μερικές οικολογικές συνήθειες, όπως το αγόρι της ιστορίας (από το οπισθόφυλλο).

Εκτός από τον σημαντικό οικολογικό χαρακτήρα και την όμορφη ιστορία του βιβλίου, ιδιαίτερη μνεία αξίζει η εικονογράφηση του βιβλίου αλλά και η ποιότητα του χαρτιού εκτύπωσης, κάτι που δεν αναφέρεται συχνά αλλά το αποτέλεσμα ξεχωρίζει πραγματικά!

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.