Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία/ Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική… σαν παραμύθι

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας… πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει… τώρα όμως βρέθηκε η λύση!

Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλιώτικη απ’ τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία! Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.

Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική… σαν παραμύθι

Στις 10 ιστορίες και στα 8 τραγούδια που εμπεριέχονται στη συλλογή αυτή,τα μέρη του λόγου,τα σημεία στίξης,οι χρόνοι των ρημάτων και άλλα στοιχεία γραμματικής ζωντανεύουν,αποκτούν ανθρώπινα χαρακτηριστικά,γίνονται φιλικά ζωάκια ή παιδιά της διπλανής πόρτας.

Η φαντασία και η παιδική ματιά διαπερνούν τη γραμματική,κάνοντας τις δυσνόητες και αφηρημένες έννοιες της οικείες στα μικρά παιδιά,με σκοπό να έχουν μια ομαλή και ευχάριστη εισαγωγή στον κόσμο της γλώσσας και της γραμματικής.

Επιπλέον,τα τραγούδια και οι γλαφυρές αφηγήσεις της κυρίας Σιντορέ που υπάρχουν στο CD,το οποίο συνοδεύει το βιβλίο,προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών,εντυπώνοντας στη μνήμη τους τη γνώση,με την ευκολία και τη φυσικότητα που μόνο τα παραμύθια και τα τραγούδια μπορούν να προσφέρουν σ’ αυτήν την ηλικία.

Ένα βιβλίο για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού ή και για τα μαγαλύτερα παιδιά που δυσκολεύονται στην εκμάθηση της γραμματικής.

Δύο βιβλία που θα κάνουν την εκμάθηση ορθογραφίας και γραμματικής να μοιάζει με το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι! Δύο ευφάνταστα βιβλία με ποιηματάκια, τραγούδια και ιστορίες πίσω από κάθε “κανόνα” ορθογραφίας και γραμματικής, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί να μην είναι έτσιι τα σχολικά βιβλία;

Βρείτε την ορθογραφία και την γραμματική

Comments are closed.