Η Λίζι και το σύννεφο

“Η Λίζι και το σύννεφο” είναι ένα βιβλίο με θέμα τον αποχωρισμό. Παρόλο που το θέμα που πραγματεύεται επομένως είναι δύσκολο, προσεγγίζεται τόσο γλυκά, με λιτό τρόπο και απλά νοήματα που είναι αναπόφευκτο να κερδίσει τον αναγνώστη.


“Ο Μάιλο μπορεί να μην είναι κανένα ξεχωριστό σύννεφο με ιδιαίτερο σχήμα, είναι όμως το σύννεφο που διαλέγει η Λίζι για να το πάρει σπίτι μαζί της. Δεν είναι πολύ μεγάλος. Δεν είναι πολύ φανταχτερός. Είναι ακριβώς όπως πρέπει. Η φροντίδα ενός σύννεφου είναι πολύ σημαντική, και η Λίζι παίρνει τη δουλειά της στα σοβαρά. Ο Μάιλο αρχίζει να μεγαλώνει. Και να μεγαλώνει… Και να μεγαλώνει…Τι θα κάνει η Λίζι όταν δε θα του φτάνει πια ο χώρος;” (Από το οπισθόφυλλο)


Το βιβλίο θα μεταφέρει τους αναγνώστες σε μία άλλη εποχή, που στα πάρκα υπήρχαν πωλητές σύννεφων! Ένα τέτοιο σύννεφο επιλέγει και η Λίζι. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς κυριαρχεί το γκρι χρώμα με έντονες κίτρινες λεπτομέρειες. Η εικονογράφηση και γενικότερα το στυλ του βιβλίου θα σας θυμίσουν παλιότερα βιβλία των αδερφών Φαν (Κηπουρός της νύχτας, το ουρανοκατέβατο, κ.ά.)

Μια ματιά στην ξεχωριστή εικονογράφηση


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.Αξίζει να σημειωθεί πως και για αυτό το βιβλίο υπάρχουν εκτυπώσιμες δραστηριότητες στην ιστοσελίδα του Μεταίχμιου ( bit.ly/drastiriotitessunnefo )

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://bit.ly/ilizikaitosunnefo

Comments are closed.