Κοχυλάκι, εσύ δεν φταις!

Πόσο χαρούµενο είναι το Κοχυλάκι όταν παίζει µε την παρέα του! Σήµερα ακόµα περισσότερο, γιατί βρήκε έναν καινούριο φίλο, τον Κάβουρα. Οι δυο τους απολαµβάνουν τις βουτιές και τα παιχνίδια στη θάλασσα. Τι γίνεται όµως όταν φτάνουν στον σκοτεινό βυθό; Ο Κάβουρας έχει αλλάξει… Το Κοχυλάκι φοβάται αλλά βρίσκει το θάρρος να φύγει µακριά.
Ευτυχώς η µαµά του είναι εκεί και το παίρνει αγκαλιά…

Περιλαµβάνει πρόσθετο υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Εισαγωγικό σηµείωµα και βιωµατικές δραστηριότητες (παιχνίδια και δραµατοποίηση)για την αξιοποίηση του παραµυθιού στο σπίτι ή στο σχολείο(στο πλαίσιο της θεµατικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Γνωρίζω το σώµα µου – Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση).

Μια ματιά στο εσωτερικό του βιβλίου..

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο, με ζωηρή εικονογράφηση και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: δεν φταίει πότε το θύμα! Γραμμένο από μια ομάδα ειδικών με σκοπό την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την προστασία των παιδιών σε σχέση με το σώμα τους. Άλλο ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει το βιβλίο είναι ότι οι γονείς οφείλουν να πιστέψουν τα παιδιά τους! Και εννοείται να έχουν δομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης, όπου τα παιδιά θα τους εκμυστηρευτούν το παραμικρό,χωρίς να φοβούνται.

Comments are closed.