Νίνα, μια γάτα χωρίς νύχια

Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα πρωτότυπη πρόταση έχουμε για σήμερα. Η Νίνα, όπως λέει και ο τίτλος του βιβλίου, είναι μία γάτα που δεν έχει νύχια γιατί … δεν μπορεί να σταματ΄ήσει να τα τρώει!

Η Νίνα λοιπόν πάσχει από ονυχοφαγία και εκεί έγκειται η διαφορά της με τις υπόλοιπες γάτες, κάτι που η μαμά της δυσκολεύεται πολύ να αποδεχτεί. “Γάτα χωρίς νύχια γίνεται; Δεν γίνεται! Αυτό πίστευε η Τιτίνα για την κόρη της, μέχρι που ένα αναπάντεχο γεγονός θα της αλλάξει την γνώμη αλλά και την μεταξύ τους σχέση.

Δεν είναι ιδιαίτερα συχνό ένα παιδικό βιβλίο να θίγει το θέμα της ονυχοφαγίας, το οποίο ωστόσο συναντάται συχνά τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Και εκεί έγκειται η πρωτοτυπία του! Τα παιδιά που ενδεχομένως μπορεί να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ονυχοφαγίας μπορεί να ταυτιστούν με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου που δεν είναι αποδεκτή από την μαμά της. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί και η στάση των φίλων της Νίνας, οι οποίοι δεν στέκονται στην μικρή αυτή διαφορά της που την κάνει να ξεχωρίζει, αλλά την αποδέχονται όπως ακριβώς είναι!

Και φυσικά στο τέλος, η Νίνα θα αποδείξει σε όλους πως ελάχιστη σημασία έχει αν τρώει ή όχι τα νύχια της, αφού το “καθήκον” της ως γάτα μπορεί να το εκτελέσει υπέροχα!

Επίσης, κάτω από την ομπρέλα του θέματος της ονυχοφαγίας, μηνύματα για την διαφορετικότητα, την αποδοχή άνευ όρων από τους φίλους αλλά και την δυσκολία αποδοχής από την οικογένεια, ξεχωρίζουν εξίσου στο βιβλίο.

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.