Ο Καραγκιόζης και οι καλλικάντζαροι

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Καραγκιόζης κάνει τα θελήματα του κύριου Σκορδαλιά, προκειμένου να κερδίσει λίγα χρήματα για την οικογένειά του. Ο πολύ πλούσιος και πολύ τσιγγούνης Σκορδαλιάς νοιάζεται για ένα μόνο πράγμα στη ζωή του: πώς ν’ αυγαταίνει τα χρήματά του. Δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει τόσο πολύ ούτε η ευτυχία της ίδιας του της κόρης. Και φθάνει η παραμονή των Χριστουγέννων!

Ο κύριος Σκορδαλιάς τρέμει από τον φόβο του, επειδή γνωρίζει ότι, όπου να ’ναι, θα έρθουν οι καλικάντζαροι και ανησυχεί πως θα του αρπάξουν τα χρήματά του. Ενώ ο Καραγκιόζης για το μόνο που ανησυχεί, είναι μήπως αρπάξουν τον ίδιο. Άραγε τι πρόκειται να συμβεί; Θα έρθουν οι καλικάντζαροι στο σπίτι του κύριου Σκορδαλιά, και αν ναι, πώς θ’ αντιδράσουν ο ίδιος μα και ο Καραγκιόζης;

Τελικά, θα καταφέρουν αυτοί και η οικογένειά τους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και πώς; (Από το οπισθόφυλλο)

Ο Καραγκιόζης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαογραφικής μας παράδοσης! Το θέατρο σκιών έχει μέχρι και σήμερα μικρούς και μεγάλους θαυμαστές! Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Καραγκιόζη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και θα απασχολήσει και δημιουργικά τα παιδί, καθώς περιέχει χάρτινες φιγούρες των βασικών ηρώων για να τις συναρμολογήσετε και να φτιάξετε τις δικές σας ιστορίες!

Comments are closed.