Ο πολυμήχανος κύριος Κλιπ

Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο βιβλίο έχουμε για σήμερα! “Ο πολυμήχανος κύριος Κλιπ”, κινδυνεύει να μείνει άνεργος γιατί στο γραφειονήσι τα χαρτιά όλο και λιγοστεύουν. Τότε, η φίλη του, η Σβηστρίδα, του προτείνει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του. Αλήθεια, πόσες λύσεις μπορεί να βρίσκονται μέσα στο μυαλό του κυρίου Κλιπ, αλλά και στη δική σας; (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το ευφάνταστο αυτό βιβλίο, προσφέρει στον αναγνώστη σπουδαία μαθήματα! Για το πώς μία ατυχία (η “ανεργία” του) δεν πρέπει να μας κόβει τα φτερά, το πώς με την αισιοδοξία, την φαντασία και την προσαρμοστηκότητα μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας!

Η εικονογράφηση της Λ. Δανεζάκη έχει συμπληρώσει με μοναδικό τρόπο το κείμενο της Ε. Σαλτίδου! Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Τελειώνοντας, αξίζει να θυμηθούμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Ε. Τριβιζά στο Tedx Athens:
“Σε μία μελέτη με το όνομα «Break Point and Beyond», οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με τη δημιουργική σκέψη και για τη μέτρησή της χρησιμοποιώντας τους συνδετήρες. Το ερώτημα για τους συνδετήρες ήταν πολύ απλό: “Σε τι μπορεί να μας φανεί χρήσιμος ένας συνδετήρας”. Οι περισσότεροι ενήλικες καταφέρνουν να σκεφτούν το πολύ 10-15 χρήσεις. Αν κάποιος απαριθμήσει πάνω από 145-200 χρήσεις του συνδετήρα θεωρείται ιδιοφυΐα. Σε ηλικία πέντε ετών το ποσοστό των παιδιών που σκόραρε στο υψηλότερο επίπεδο για πάνω από 145 χρήσεις του συνδετήρα ήταν 98%. Σε ηλικία 8-10 ετών το ποσοστό μειώθηκε στο 50% και ούτω καθεξής, έως ότου ενηλικιωνόμαστε όπου η μόνη χρήση που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για έναν συνδετήρα είναι να συνδέουμε χαρτιά μεταξύ τους”.

Βρείτε το εδώ: bit.ly/kuriosklip

Comments are closed.