Όχι μόνο μπλε

Σε μια πολιτεία όπου επιτρέπεται μόνο το μπλε και όλα τα άλλα χρώματα απαγορεύονται, ένα αγοράκι μαζεύει κρυφά κάθε είδους κίτρινα αντικείμενα, αφού αυτό είναι το αγαπημένο του χρώμα. Όταν τελικά βρίσκει το θάρρος να φανερώσει το μυστικό του στον μπαμπά του, εκείνος έχει μια γενναία ιδέα, η οποία όχι μόνο θα βοηθήσει τον γιο του να αποδεχτεί ποιος είναι αλλά και θα κάνει ολόκληρη την πόλη και τους κατοίκους της να αλλάξουν για πάντα…

Ένα βιβλίο με αλληγορική σημασία για την διαφορετικότητα, τη σημασία του να μείνουμε ο εαυτός μας σε μία “μονόχρωμη” ζωή και να διεκδικήσουμε μία χαρούμενη, πολύχρωμη ζωή!

Στο βιβλίο πρωταγωνιστής είναι ένα αγόρι που νιώθει διαφορετικό, καθώς του αρέσει άλλο χρώμα από αυτό που του έχει “επιβληθεί”. Ωστόσο φοβάται να εκφράσει την διαφορετικότητα του στον μπαμπά του. Ο ρόλος του μπαμπά εξίσου σημαντικός, καθώς όχι μόνο αγκαλιάζει την διαφορετικότητα του γιου του αλλά την “φωνάζει” με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Η υποστηρικτική στάση του μπαμπά της ιστορίας δίνει σπουδαία μαθήματα σε κάθε γονιό!

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικονογράφηση του βιβλίου. Ξεκινάει με μπλε αποχρώσεις, στη συνέχεια προστίθενται οι κίτρινες αποχρώσεις που αρέσουν στο αγόρι για να ακολουθήσει στην συνέχεια μία έκρηξη χρωμάτων, σε μία …πολύχρωμη πλέον ζωή!

Είναι από αυτά τα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη!

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.