Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Σκληρό Ροκ

Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου από την συλλογή “Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα”. Στο Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ο συγγραφέας και εικονογράφος Τζεφ Κίνι μας συστήνει έναν απροσδόκητο ήρωα. Και όπως γράφει κι ο Γκρεγκ στο ημερολόγιό του: Μην περιμένετε να δείτε τίποτε “Αγαπημένο μου ημερολόγιο”, αυτό, και “Αγαπημένο μου ημερολόγιο”, εκείνο, εντάξει;


Στο 17ο πλέον βιβλίο της συλλογής, με τίτλο “Σκληρό Ροκ”, ο Γκρεγκ Χέφλι ανακαλύπτει ότι ο δρόμος προς τη δόξα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Όταν αποφασίζει να ακολουθήσει τις Ξερατοπάνες, δηλαδή το συγκρότημα του έφηβου αδελφού του, του Ρόντρικ, ο Γκρεγκ δεν έχει καταλάβει σε τι φάση μπαίνει. Αλλά δεν αργεί να μάθει ότι τα ξενύχτια, τα απλήρωτα λάιβ, οι καβγάδες με άλλα συγκροτήματα και οι αφραγκίες πάνε πακέτο με το ροκ εν ρολ. Μπορεί ο Γκρεγκ να βοηθήσει τις Ξερατοπάνες να γίνουν οι θρύλοι που νομίζουν ότι είναι; Ή ο πολύς χρόνος που περνάει με το συγκρότημα του Ρόντρικ θα κάνει τις Ξερατοπάνες να… ξεχειλίσουν; (Από το οπισθόφυλλο).


Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, οι λάτρεις του Σπασίκλα είναι αμέτρητοι, μεγάλοι και μικροί! Και όσοι δεν τον γνωρίζετε ακόμα, να η ευκαιρία! Πρόκειται για βιβλία που συνδυάζουν το κομικό στοιχείο, την λιτή εικονογράφηση χωρίς χρώματα, αρκετή όμως για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τους διαλόγους που ανανπαριστούν και θέματα που ζουν ή …που θα ήθελαν να ζουν οι σημερινοί προ-έφηβοι!


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://bit.ly/toimerologioenosspasikla

Comments are closed.