Το μεγάλο βιβλίο των συναισθημάτων

Μια ανθολογία με είκοσι ιστορίες και παραμύθια
γύρω από ισάριθμα συναισθήματα που μυεί
τον αναγνώστη στην «συναισθηματική εκπαίδευση»

Τα συναισθήματα χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει έναν καθορισμένο αριθμό συναισθημάτων που ενεργοποιούν το παιδί να αποκτήσει το προσωπικό του λεξιλόγιο συναισθημάτων αρχίζοντας με αυτόν τον τρόπο να μυείται στη «συναισθηματική εκπαίδευση».

Κάθε ένα από τα είκοσι συναισθήματα που επέλεξαν οι συγγραφείς και οι ειδικοί να παρουσιάσουν μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια, περιγράφεται με ψυχοπαιδαγωγικό τρόπο. Στο τέλος κάθε ιστορίας ή παραμυθιού συνοψίζεται το συναίσθημα που έχει παρουσιαστεί με σαφήνεια στην ιστορία.

Αυτή η συλλογή προσφέρει την ευκαιρία στους νεαρούς αναγνώστες –και όχι μόνο– να κατανοήσουν βασικά συναισθήματα και να αναπτύξουν συναισθηματικές δεξιότητες ώστε να έχουν αρμονικές σχέσεις και να αποφεύγουν τις αρνητικές συμπεριφορές.

Οι ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο, βασίζονται σε λογοτεχνικά κλασικά κείμενα και θρύλους από διάφορα μέρη του κόσμου. Μερικές γράφτηκαν από τους ίδιους τους συγγραφείς (από το οπισθόφυλλο).

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών: χωρίς διδακτισμούς, αλλά μέσα από κλασσικές ιστορίες, θρύλους και μύθους μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να κατανοούν τα συνασιθήματα υπό το πρίσμα των πρωταγωνιστών των ιστοριών. Ένα περιεκτικό βιβλίο, με πληθώρα συναισθημάτων και ξεχωριστή εικονογράφηση!

Βρείτε το εδώ

Comments are closed.