Το πάρτι

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί έχουμε σήμερα. “Το Πάρτι” είναι ένα βιβλίο για τις αδερφικές σχέσεις, τα κρυμμένα μυστικά και τις δυσκολίες της ζωής που εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε.


Πιο συγκεκριμένα, η Αιμιλία και ο Μάνος αναλαμβάνουν να προετοιμάσουν το πάρτι γενεθλίων της μαμάς τους που λείπει σε έκτακτο μυστηριώδες ταξίδι. Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά αν όλες οι οδηγίες δε δίνονταν μέσα από παράξενους γρίφους που τα δυο αδέλφια πρέπει να λύσουν για να προχωρήσουν. Πού βρίσκονται τα μπαστούνια με τα χίλια μυστικά και ποια είναι η βασίλισσα που διψά; Τι συμβαίνει με το ξύλο που καίει γλυκά και τι σχέση έχει ο Σαίξπηρ με το πάρτι; Τα δύο αδέλφια θα παίξουν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, θα σκαλίσουν τις αναμνήσεις τους και θα ανακαλύψουν το μεγάλο μυστικό της μαμάς τους. Μαζί θα συνειδητοποιήσουν πόσο συγκλονιστική περιπέτεια είναι η ζωή και πώς μπορείς να τη ζεις πάντα σαν παιχνίδι. (Από το οπισθόφυλλο)


Για τους αναγνώστες γονείς, το “μυστηριώδες επαγγελματικό ταξίδι” της μαμάς του βιβλίου και οι γρίφοι που έβαλε στα παιδιά της θα λυγίσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Η ασθένεια της μαμάς περιγράφεται με διακριτικό τρόπο, αλλά λυγίζει και τον πιο σκληρό αναγνώστη. Την ιδέα με τους γρίφους που ενώνουν την οικογένεια, ξυπνούν αναμνήσεις και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των μελών και των συναισθημλατων τους την βρήκα εξαιρετική!


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά (και μεγάλους!) 8+. Αξίζει να αναφερθεί πως στην ιστοσελίδα του Μεταίχμιου θα βρείτε πληθώρα προτάσεων για δημιουργική ανάγνωση του βιβλίου (bit.ly/topartiuliko).

Βρείτε το βιβλίο εδώ: bit.ly/topartimetaixmio

Comments are closed.