Τούλα η Παστούλα

Και για να κλείσει γλυκά η εβδομάδα, για σήμερα έχουμε την πιο γλυκιά Τούλα, από το βιβλίο “Τούλα η Παστούλα”.

Ήτανε τότε, τη χρονιά του Λιονταριού κατά την εαρινή Ισημερία, που γεννήθηκε ένα χαρισματικό και ιδιαίτερο πλάσμα. Ένα κοριτσάκι. Το όνομα αυτής? Τούλα η Παστούλα! Το χάρισμά της ήταν αυτό που θα έφερνε την αλλαγή στον τρόπο σκέψης των κατοίκων της Πολιτείας του Ήλιου. Το χάρισμά της ήταν αυτό που τελικά θα έδιωχνε μια για πάντα μακριά το τέρας που τρομοκρατούσε και τις 18 Πολιτείες του Πλανήτη Αφροδίτη. Ποιο ήταν αυτό το τέρας? Μα το τέρας του ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ!  (Από το οπισθόφυλλο)

Με μηνύματα για την διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, τη σημασία της θετικής διάθεσης στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η Τούλα και η ιστορία της έχει πολλά να μας διδάξει! Με θεατρικό λόγο που εύκολα αναπαριστάται σε εικόνα από τον αναγνώστη, παρακολουθούμε τη ζωή της Τούλας από την γέννηση έως την ενηλικίωση της. Με κεφάλαια σύντομα και περιεκτικά, χωρίς να γίνονται κουραστικά για αναγνώστες όλων των ηλικιών. Η Τούλα παστούλα θα αγαπηθεί τόσο από τις μικρότερες ηλικίες (4+) που μπορούν να διαβάσουν την ιστορία της παρέα με τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς τους, όσο και από μεγαλύτερες ηλικίας (7+) που θα μπορούσαν να το διαβάσουν και μόνοι.

Ο τρόπος που αντιδράει η Τούλα απέναντι στις δυσκολίες είναι ένα σημαντικό μάθημα και για τους ενήλικες αναγνώστες! Μήπως τελικά ένα γλυκό κυριολεκτικά και μεταφορικά (ένα γλυκό χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα) είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση των δυσκολιών;

Για να αποκτήσετε το βιβλίο, επικοινωνήστε με την συγγραφέα εδώ ή εδώ

Comments are closed.