Ένας νταής στο σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, διαβάζουμε ένα βιβλίο για τον νταή και την συμπεριφορά του στο σχολείο. Αλλά και την συμπεριφορά των υπόλοιπων συμμαθητών του απέναντί του.

Τι γίνεται όταν ένας ΝΤΑΗΣ εμφανίζεται στο σχολείο μας; Είναι αρκετό να στεναχωριόμαστε και να τρέχουμε τρομοκρατημένοι να σωθούμε, ή υπάρχει και άλλη λύση; Μπορεί, άραγε, ο ΝΤΑΗΣ να καταλάβει πόσο άσχημα νιώθουν τα θύματά του; Μπορεί να γίνει φίλος μας;


Ένα βιβλίο που με ευφυή και παραστατικό τρόπο μιλάει στα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Το βιβλίο ξεχωρίζει καθώς είναι γραμμένο σε ευκολομνημόνευτα στιχάκια, αλλά και λόγω της εικονογράφησης του, που καταφέρνει να απεικονίζει ταυτοχρονα τον νταή όπως είναι στην πραγματικότητα, αλλά και όπως τον βλέπουν τα παιδιά.

Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για να μιλήσουμε στα παιδιά για το τι είναι σχολικός εκφοβισμός, πώς ξεχωρίζουμε τους εκφοβιστές, πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε, αλλά και δίνει την ελπίδα σε όσους έχουν μία εκφοβιστική συμπεριφορά ότι μπορούν να αλλάξουν και να γίνουν ξανά αποδεκτοί από τους συμμαθητές τους.

Βρείτε το εδώ

Δείτε περισσότερα βιβλία για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ

Comments are closed.