Η Ζωή με τον μπαμπά

“Η μαμά ‘λείπει σε ταξιδι’, οπότε και εγώ ζω τη ζωή μου με τον μπαμπά. Ο μπαμπά είναι κάτι σαν τον Σουπερ-μαν. Έχει κρυφές υπερδυνάμεις που καμιά φορά δεν τις ξέρει ούτε Κίνο ίδιος! Μόνο έτσι εξηγείται πώς τα καταφέρνει και τ βγάζει πέρα με τα δύσκολα που του βάζει η Ζωή!”

Ένα βιβλίο για τις μονογονεϊκές οικογένειες, και πιο συγκεκριμένα για τις οικογένειες όπου ο μόνος γονιός είναι ο μπαμπάς. Τα βιβλία που μιλούν για το ρόλο της μαμάς είναι πραγματικά αμέτρητα, αυτά που μιλούν όμως για το ρόλο του μπαμπά και συγκεκριμένα σε μονογονεϊκές οικογένειες είναι πραγματικά ελάχιστα. Για αυτό οι χάρηκα τόσο πολύ όταν ανακάλυψα το συγκεκριμένο βιβλίο!

Το ότι η μαμά ‘λείπει σε ταξίδι’ επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Είτε την κυριολεκτική, ότι βρίσκεται σε κάποιο ταξίδι, είτε την μεταφορική. Το γεγονός όμως ότι η φράση αυτή βρίσκεται σε εισαγωγικά κάνει τον αναγνώστη να κλίνει προς την μεταφορική ερμηνεία (χωρισμός, διαζύγιο, θάνατος, κτλ). Όπως και να έχει, η Ζωή, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας περνάει πολύ καλά με τον μπαμπά της και τώρα που ζουν οι δύο του ανακαλύπτει τις υπερδυνάμεις του!

Ένα χιουμοριστικό βιβλίο που συγκινεί μέσα από την απλότητα του και την παιδική αθωότητα. Είναι ιδανικό όχι μόνο για τις ίδιες τις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και για να μιλήσουμε στα παιδιά για τις διαφορετικές οικογένειες που δεν είναι πλέον μειονότητα.

Αφήστε μια απάντηση