Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;

Η Ζιραφούλα, μια ψηλή καμηλοπάρδαλη, έχει συνηθίσει να κοιτάει μόνο ψηλά, μέχρι τ’ αστέρια. Ο Κροκοντούλης, ένας μικροσκοπικός κροκόδειλος, βλέπει μόνο χαμηλά, εκεί που σέρνεται στο έδαφος. Μια τυχαία συνάντηση τους θα σταθεί αφορμή για να δει ο καθένας τους τον κόσμο αλλιώς (από το οπισθόφυλλο).

Το βιβλίο αυτό μας κέρδισε για πολλούς λόγους. Αρχικά, με την πρώτη ματιά η εικονογράφηση του είναι τόσο “ζωντανή” που κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη. Η συγγραφέας πραγματεύεται με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο θέμα του να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε από την δική του οπτική, και κατ’ επέκταση να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ενσυναίσθησης, κατανόησης των συναισθημάτων του. Ένα θέμα που είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα παιδιά, μέσα από αυτό το βιβλίο, με τα απλά και κατανοητά του λόγια, γίνεται εύκολα κατανοητό.

Ένας επιπλέον λόγος που μας “κέρδισε” αυτό το βιβλίο είναι η εύκολη δραματοποίηση του! Με τις γαντόκουκλες μας “ζωντανέψαμε” το παραμύθι και το κατανοήσαμε ακόμα καλύτερα!

Τέλος, εκτός από το σημαντικό θέμα που πραγματεύεται με επιτυχία το βιβλίο, ο αναγνώστης μέσα από την Ζιραφούλα και τον Κροκοντούλη βλέπει το πέρασμα των εποχών, οι οποίες περιγράφονται και ζωντανεύουν με τα όμορφα χρώματα της εικονογράφησης!

*Το βιβλίο μας το πρόσφερε η συγγραφέας @marthakolokotroni_illustrator και οι @diaplasi_ekdoseis, και τους ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση