Ο κορώνας δεν πάει σχολείο

Η Αννούλα δεν θέλει να πάει σχολείο, γιατί εκεί δεν κάνει ό,τι θέλει, δεν έχει τα παιχνίδια της, τις ξυλομπογιές της. Είναι κι αυτή η μάσκα που πρέπει να φοράει -τι μπελάς!- και ο… Κορώνας που κυκλοφορεί…
Σκοπός αυτού του παραμυθιού είναι να μάθει τα παιδιά να μην φοβούνται.
Να παίζουν ανέμελα!
Να γελάνε με την ψυχή τους!
Να χαίρονται που μαθαίνουν καινούρια πράγματα!
Να αγαπούν το σχολείο!
ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα για όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά! Πολλά παιδιά ανέπτυξαν φοβίες, άγχος αποχωρισμού.. Το βιβλίο αυτό έρχεται να τους δώσει την δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον, οποίος και αν ήταν ο λόγος απουσίας τους! Στο βιβλίο, ο λόγος απουσίας της ηρωίδας από το σχολείο ήταν το κλείσιμο λόγω κορονοιου, ωστόσο αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ανά περίπτωση! Εμάς μας φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο μετά την πολύμηνη απουσία από το σχολείο λόγω καινούριου μέλους!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ξεχωριστή και αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει με τις ξεχωριστές ζωγραφιές του ο Ταξιάρχης – Μιχαήλ, μαθητής που υποστηρίζει η συγγραφέας του βιβλίου με παράλληλη στήριξη και αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας!

Αφήστε μια απάντηση