Ως την άκρη του ονείρου

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην περιπέτεια ενός καϊκιού, του Ονείρου, που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το λιμάνι του απότομα, χωρίς τη θέληση του, ταλαιπωρείται, δοκιμάζεται και μπλέκει σε περιπέτειες. Άραγε θα τα καταφέρει;

Η αλληγορική αυτή ιστορία για τους κυνηγημένους από τον τόπο τους ανθρώπους που έχουν βίαια ξεριζωθεί από την πατρίδα τους και έχουν αναζητήσει μια νέα ζωή σε άλλο μέρος, περιγράφεται ιδιαίτερα περίτεχνα από την συγγραφέα, Ιωάννα Πατιού.

Οι γλαφυρές περιγραφές, σε συνδυασμό με την εικονογράφηση σαν βγαλμένη από πίνακα μου ξύπνησε ιδιαίτερες αναμνήσεις. Το ζήτημα του προσφυγικού το έχουμε ζήσει πολύ έντονα εδώ στην Λέσβο.

Εμάς τους “ντόπιους”, το εξώφυλλο του βιβλίου μας πάει πίσω σε μέρες του 2015, όπου “κυνηγημένα καΐκια” ξεπρόβαλαν στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς και στην πλειοψηφία τους τα “καΐκια του λιμανιού” τα καλοδέχτηκαν και τα φρόντισαν, με την συνέχεια να είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους.

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βιβλίο για κάθε πατρίδα και κάθε λιμάνι, για την διαφορετικότητα και την αποδοχή.

*Το βιβλίο και η συγγραφέας βραβεύτηκαν με το 2ο βραβείο, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού από Εκπαιδευτικούς.

Αφήστε μια απάντηση