Θες να παίξουμε;

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, διαβάζουμε ένα πρωτότυπο βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό σε μορφή graphic novel.

Η ζωή θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για όλους, όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι. Η Αρετή χρειάστηκε κάποτε να φάει το γλυκό της από το πάτωμα, ο Άγγελος έμαθε να κρύβεται και να φεύγει μακριά, ο Τζαράχ άφησε έναν πόλεμο πίσω στην πατρίδα του και βρήκε έναν άλλο εδώ, αν όχι χειρότερο, σίγουρα πιο ύπουλο, κι ο Τριαντάφυλλος δεν έμοιαζε με κανέναν και δεν έφταιγε γι’ αυτό, αλλά δεν το καταλάβαινε, ούτε αυτός, ούτε οι άλλοι. Τέσσερις δρόμοι που περνάνε μπροστά από ένα σχολείο, ένα νηπιαγωγείο, ένα στάδιο και μια κατασκήνωση ενώνονται με έναν περίεργο τρόπο στο πριν, στο τώρα και στο μέλλον. Οκτώ ήρωες μοιράζονται αυτό που ίσως όλοι μας έχουμε βιώσει. Κάποιους που μας συστήθηκαν ως Νταήδες, Ξερόλες, Καμπόσοι και Μάγκες. Ήταν πράγματι;
Πολλές φορές στη ζωή μας τα πάντα μετριούνται με μια μεζούρα, αλλά κάποιοι πάντα περισσεύουν και τα θύματα γίνονται εύκολα θύτες  –και το αντίθετο– σε ένα παιχνίδι ρόλων, που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί δυστυχώς όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό, που “αγγίζει” μεγαλύτερες ηλικίες και προσεγγίζει το ζήτημα του εκφοβισμού ως ολότητα, σε όλα τα πιθανά σημεία από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει π.χ. σε κάποια κατασκήνωση/ σε κάποιο νηπιαγωγείο/σε κάποιο στάδιο/ σε κάποια γειτονιά, αλλά και στην πιθανή εξέλιξη των Νταήδων κατά το πέρας των χρόνων.

*Με την αγορά του βιβλίου “Θες να παίξουμε;” προσφέρεται 0.20€ στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Βρείτε το εδώ

Δείτε περισσότερα βιβλία για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ

Comments are closed.