Βεν: οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας

Ποιος δεν αναζητά την αληθινή φιλία, την ασφάλεια, την οικογενειακή θαλπωρή;

Ο Βεν, το μικρό παπί, που έχασε την οικογένειά του πολύ νωρίς, θα αναγκαστεί στην αρχή να περιπλανηθεί και να έρθει αντιμέτωπος με κινδύνους, αποκτώντας όμως μοναδικές εμπειρίες. Σε αυτή την περιπλάνηση θα γνωριστεί με αρκούδες, με ανθρώπους, με μια κουκουβάγια, με την πολυλογού Γκρέτα, θα συναντήσει ακόμα και τους… γίγαντες της Πράσινης Κοιλάδας! Από όλα κάτι κερδίζει και δημιουργεί φιλίες, που είναι αυτό που τόσο ποθεί. Όμως, δεν θέλει τίποτα στη ζωή του να είναι δεδομένο. Κι όταν, επιτέλους, ξαναβρεί τους όμοιούς του; Θα σταματήσει την πορεία του; Ή θα κάνει άλλη επιλογή;

Ας ακολουθήσουμε το θαρραλέο και τρυφερό αυτό πλάσμα στο μοναχικό ταξίδι του προς την κατάκτηση της αληθινής φιλίας και της αυτογνωσίας. Ας ακούσουμε τα σοφά λόγια της κουκουβάγιας: «Καμιά φορά, αυτό που βλέπεις μπροστά σου, μπορεί και να σε παραπλανήσει». Ας σκεφτούμε τι είναι σημαντικό για εμάς και τι θα κάναμε εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση του Βεν… (από το οπισθόφυλλο)

Μία ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία για ένα παπί, τον Βεν που από νωρίς έρχεται αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Δεν το βάζει όμως κάτω και ταξιδεύει, περιπλανιέται και κάνει αληθινές φιλίες με διάφορα ζώα και πλάσματα. Στο τέλος βρίσκει επιτέλους τους ομοίους του, και η απόφαση του για το μέλλον αποτελεί έκπληξη στους περισσότερους, όχι όμως σε όσους τον γνωρίζουν πραγματικά!

Αφήστε μια απάντηση